La Liga otteluennakko, Jalkapallo, Puoliaika.com

La Liga otteluennakko, Jalkapallo, Puoliaika.comEspanjan pääsarjassa La Ligassa koettiin myöhään lauantai-iltana todellinen jymy-yllätys, kun hallitseva mestari FC Barcelona koki 2-1 tappion sarjanousija Alavesille.

Brasilialaishyökkääjä Deyverson vei täksi kaudeksi La Ligaan nousseen Alavesin 1-0 johtoon Camp Noulla pelatussa kamppailussa ottelun 39. peliminuutilla. FC Barcelonan ranskalaispuolustaja Jérémy Mathieu puski Barcan tasoihin kulmapotkusta heti toisen puoliajan alussa.

Alavesin sankariksi nousi lopulta espanjalaishyökkääjä Ibai Gómez, joka niittasi ottelun voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman 64. minuutilla. Barcelonan penkillä aloittivat mm. Lionel Messi, Andres Iniesta sekä Luis Suarez. Kaikki kolme vaihdettiin toisella jaksolla kentälle, mutta tasoitusmaalia ei nähty.

Barcelonalla oli ottelussa vain 2 laukausta maalia kohti ja ohi viuhui peräti 12 kertaa.

Tappio oli Barcelonalle kauden ensimmäinen ja Barca on nyt kolmen pelatun ottelun jälkeen neljäntenä kuudella pisteellä. Kahdesta ensimmäisestä ottelustaan tasapelit napsinut Alaves nousi kauden ensimmäisellä voitolla La Ligan sarjataulukossa seitsemänneksi. Sarjaa johtaa Real Madrid, joka nuiji lauantaina Osasunan 5-2.