Video: Skotlannin keskiaikainen versio jalkapallosta – Ba Game

Joulun ja uuden vuoden päivinä pääasiallisesti pelattu Ba Game on Skotlannin Orkneyssä sekä Borderssissa pelattu jalkapalloilun haaralaji, jossa koko kylä ottaa osaa peliin.

Nykymuotoista peliä on pelattu vuodesta 1850 asti, mutta sen juuret juontavat paljon paljon pidemmälle antiikin kreikkalaisiin sekä roomalaisiin asti.

Peli rakentuu kahdesta joukkueesta, esimerkiksi Yläkyläläiset ja Alakyläläiset ja oma puolenvalinta pohjautuu siihen, että kummalla puolella kylää olet syntynyt tai kummalle puolelle koet aatteellisesti kuuluvasi.

Ottelu menee läpi koko kylän hyväksikäyttämällä sivukatuja, pääkatuja ja kinttupolkuja. Satama-altaatkaan eivät jää kokeilematta. Kummallakin joukkueella on ennalta määrätyt osoitteelliset maalit joihin pallo pitäisi saada kuljetettua joskus jopa yli puoli päivää kestävän ottelun aikana.

Tämä peli pitäisi lanseerata Suomeenkin. Kuvitelkaa miten hienoja otteluita saataisiin aikaan esimerkiksi Helsinginkadulla Kalliossa?

Katso alta miten sitä pelataan Orkneyssä Skotlannissa.

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here