premier-leagueLiverpoolin haaveet ensi kauden Mestarien liigan paikasta saivat lisää pontta lauantaina, kun punapaidat hakivat 2-1 vierasvoiton vaikeasta Stokesta.

Stoke aloitti ottelussa maalinteon 44. minuutilla. Irlantilainen Jon Walters puski isännät lähietäisyydeltä johtoon. Toisella jaksolla brasilialaiset Phil Coutinho ja Roberto Firmino nostivat maaleillaan Liverpoolin voittoon.

Ensin osui 70. minuutilla Coutinho, jonka laukaus boksin sisältä upposi Lee Grantin vartioimaan Stoke-rysään. Taikurista tuli samalla eniten maaleja Valioliigassa tehnyt brasilialainen (30 maalia). Kakkosena brasilialaisten maalintekijöiden listalla on Middlesbroughissa pelannut Juninho Paulista.

Redsin voittomaalista vastasi niin ikään brasilialainen Roberto Firmino. Tatuointien peittämä Firmino ampui fantastisen puolivolleyn boksin ulkopuolelta, kun hollantilainen Georginio Wijnaldum oli vapauttanut miehen läpiajoon pystysyötöllään.

Voitto pitää Liverpoolin Valioliigassa kolmantena. Piste-ero toisena olevaan Tottenhamiin on 5 pinnaa. Valioliigaa johtaa lauantaina Bournemouthin vieraissa 3-1 voittanut Chelsea.