Video paljastaa: afrikkalaistuomarit ottivat lahjuksia


(kuvan tuomari ei liity tapaukseen)

Ghanalaisjournalistin julkaisema dokumentti paljastaa, kuinka afrikkalaistuomarit ottivat vastaan lahjuksia jopa kansainvälisten otteluiden tulosten manipuloinnista.

Ghanssa varsin tunnettu ja kiistelty journalisti Anas Aremeyaw Anas on julkaissut Betraying the Game -dokumentin, jossa hän paljastaa useiden eri afrikkalaistuomareiden shokeeraavat keinot tehdä lisätienistiä.

Useiden vuosien aikana kerätystä materiaalista koostetusta lyhytdokumentista on selkeästi nähtävissä, kuinka tuomarit ottavat lahjuksia vastaan sopivien ottelutulosten järjestämisestä. Sopupelin avulla järjestettyihin otteluihin mahtuu niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin otteluita.

Mukana arvovaltaisia henkilöitä

Tunnetuin videolla esiintyvistä tuomareista on eittämättä Adel Range Marwa. Nigerialaistuomarin oli määrä tuomita vajaan viikon kuluttua alkavissa jalkapallon MM-kilpailussa, mutta 600 dollarin lahjuksen ottaminen perui kokeneen tuomarin matkan Venäjälle. Videolla Marwalle rahaa antaa tunnetun ghanalaisjoukkueeen edustajaksi naamioitunut toimittaja.

Tuomareiden lisäksi projektin aikana jäi kiinni myös afrikkalaisen jalkapallon toiseksi arvovaltaisimpana henkilönä pidetty ghanalainen Kwesi Nyantakyi, joka kuuluu myös FIFAn valtuustoon. Dokumentin mukaan Nyantakyi otti vastaan jopa 65 000 dollarin suuruisen lahjuksen.


Dokumentti paljastaa: afrikkalaistuomarit ottivat lahjuksia vastaan

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen TÄÄLTÄ.

Lisää uutisia kansainvälisiltä viheriöiltä löydät TÄÄLTÄ.

Edellinen artikkeliVideo: Ghanan ja Uruguayn dramaattinen puolivälierä MM-kisoissa 2010
Seuraava artikkeliVideo: Wesley Sneijderin upeimmat osumat uran varrelta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän