Video: What’s up HJK:n Atomu Tanaka?Veikkausliigakausi pyörähti käyntiin keskiviikkona kahdella ottelulla. HJK voitti VPS:n peräti 5-0 ja Seinäjoella SJK sekä FC Lahti tasasivat pisteet 1-1 lukemin.

Helsingissä Telia 5G-Areenalla pelattu HJK-VPS oli tasaista puurtamista ensimmäiset puoli tuntia, kunnes maaliverkot repesivät.

Viime kauden maalikuningas Alfredo Morelos vei HJK:n 1-0 johtoon Atomu Tanakan esityöstä 32. peliminuutilla. Tanakan 2-0 maali syntyi 40. minuutilla ja Klubin 3-0 maalin ohjasi epäonnisesti omiin VPS-puolustaja Veli Lampi aivan ensimmäisen puoliajan lopussa.

Toisella puoliajalla Akseli Pelvas viimeisteli 4-0 maalin rangaistuspotkusta ja ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Tanaka kruunasi iltansa viimeistelemällä 5-0 maalin 64. peliminuutilla.

Mestarisuosikiksi povatun HJK:n esitys oli suorastaan murhaava. VPS:lla riittää mietittävää erityisesti puolustuspelaamisen osalta. Katso ottelun maalit.