Coolbet, Premier League, Valioliiga, Puoliaika, Puoliaika.com, Jalkapallo,

Manchester City ja Arsenal tahkosivat sunnuntain alkuillasta kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisensa. Vierasjoukkue Arsenal meni johtoon ottelun alkuhetkillä, mutta tauon jälkeen City näytti kaapin paikan, ja nappasi kolme sarjapistettä.

Illan ottelussa vierasjoukkue Arsenal oli ensimmäisellä jaksolla selkeästi parempi. Theo Walcottin maali jo 5 minuutin kohdalla vei Arsenalin 1-0 vierasjohtoon. Manchesteriläiset loivat lähes välittömästi Walcottin maalin jälkeen tuhannen taalan paikan Raheem Sterlingille, mutta miehen pusku 100% tekopaikasta suuntautui ohi.

Toisella jaksolla City oli puolestaan terävämpi osapuoli, ja tällä kertaa kotijoukkue iski heti jakson alkuun. David Silvan lobbi löysi Leroy Sanén, ja saksalainen viimeisteli kylmän viileästi vasurillaan. Tilanne haiskahti paitsiolta, mutta tuomaristo hyväksyi maalin Arsenalin protestoinnista huolimatta.

Cityn voittomaali syntyi 71. minuutin kohdalla. Kevin De Bruynen sensaatiomainen puolenvaihto löysi Raheem Sterlingin. Englantilainen leikkasi pallon kanssa laidalta boksiin ja Nacho Monrealin pyristelyistä huolimatta Sterling ampui pallon Arsenal-maalin etukulmaan.

Voitto nosti Cityn Valioliigan kakkoseksi. 17 pelatun ottelun jälkeen taivaansinisillä on kasassa 36 pistettä. Arsenal puolestaan putosi taulukon neljänneksi 34 pisteellään. Sarjaa johtaa voitosta voittoon kulkenut Chelsea, jolla pisteitä on 43.

Ottelun jälkipyykissä raskasta lokaa niskaansa on saanut varsinkin Arsenalin saksalainen pallojonglööri, Mesut Özil. Özilin esitystä illan ottelussa on kuvailtu jopa ”kuvottavaksi”, eikä miehen esitys missään nimessä ollut riittävää tasoa.

Varsinkin toisella jaksolla Cityn pitäessä palloa ei Özilin prässipelaaminen ollut edes kolmosdivaritasoa. Haluttoman oloinen Özil vaelteli kentällä ilman päämäärää. Kenties miehen päässä pyörii jatkosopimusneuvottelut tai jokin muu seikka, sillä viime aikojen otteiden perusteella Özil syö omia asetelmiaan neuvottelupöydässä – niin löysää on saksalaisen tekeminen ollut. Tästä linkistä voit katsoa Özilin prässipelaamisesta hyvän esimerkin.