Espanjan La Ligan kärjessä porhaltava FC Barcelona vankisti asemaansa sarjakärjessä voittamalla torstaina pelatussa ottelussa putoamista vastaan taistelevan Rayo Vallecanon lukemin 1-5 (0-2).

Ivan Rakitic ja Lionel Messi iskivät Barcan kaksi ensimmäistä maalia tiheään tahtiin ensimmäisellä puoliajalla. Toisella jaksolla Messi täydensi hattutemppunssa kahdella osumalla ja Arda Turan sinetöi loppulukemat. Rayo Vallecanon ainokaisesta vastasi Manucho.

Rayo Vallecanon ottelua vaikeutti huomattavasti kaksi punaista korttia. Luis Suarez epäonnistui rangaistuspotkussa.

– Olen tyytyväinen siihen, miten kausi on edennyt, Barcelonan päävalmentaja Luis Enrique kertoi BBC:lle.

Voiton myötä Barcelonan tappioton putki kaikki kilpailut mukaan luettuna on nyt 35 ottelun mittainen. Yksikään espanjalaisseura ei ole aikaisemmin yltänyt samaan saavutukseen. Edellistä ennätystä piti hallussaan Real Madrid, joka pelasi 34 ottelua putkeen ilman tappioita aikavälillä 1988-89.

Barcelona johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla toisena olevaan Atletico Madridiin. Real Madrid on sarjataulukossa kolmantena. Piste-ero Barcelonaan on jo 12 pistettä.

HUOM. Videomateriaali kuuluu La Ligalle, joten maalikooste on katseltavissa vain Youtuben kautta.