Veikkausliiga otteluennakko - Puoliaika.com - CoolbetKuopion Palloseura järjesti HJK:n vieraana todellisen näytöksen, kun kuopiolaisseura kävi maanantain ainoassa Veikkausliigan kamppailussa hakemassa 3-2 vierasvoiton Helsingistä.

• HJK johti ottelua lisäajalle lähdettäessä 2-1.
  • Voitolla Klubi olisi noussut sarjakärkeen ohi IFK Mariehamnin.
  • Tappio oli HJK:lle ensimmäinen kotikentällä tällä kaudella Veikkausliigassa

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt HJK siirtyi ottelun 37. peliminuutilla 1-0 johtoon Alfredo Morelosin kauden 11. liigamaalilla. Tauolle lähdettiin näissä lukemissa.

Toisella puoliajalla KuPS nousi tasoihin 66. peliminuutilla, kun Juha Hakola laittoi upean kierrevaparin sisätolppaa hipoen sisään noin 25 metristä. Maali oli yksi kauden hienoimpia osumia!

HJK:n sankariksi näytti nousevan Kolumbian juniorimaajoukkueen kärkinimeksi lukeutuva 20-vuotias Morelos, jonka upea yksilösuoritus boksin sisällä vei helsinkiläisseuran 2-1 johtoon 84. peliminuutilla. Morelos siirtyi kauden 12. liigamaalin myötä Veikkausliigan maalipörssin kärkeen ohi 11 liigamaalia iskeneen FC Inter-kärki Njazi Kuqin.

KuPS järjesti maalin takaa-ajoasemassa kuitenkin mahtavan loppukirin lisäajalla. Lisäajan pituudeksi annettiin viisi (5) minuuttia. Tyhjän maalin ottelun alussa hukannut Nigerian A-maajoukkuehyökkääjä Gbolahan Salami toi kauden yhdeksännellä maalillaan kuopiolaiset tasoihin ja gambialainen Tijan Jaiteh hiljensi kotiyleisön 90+4 minuutilla Sasa Jovovicin hienosta esityöstä.

– Ehkä KuPS oli meitä astetta parempi molemmissa bokseissa. Paljon oli hyökkäyksiä, joista olisi voinut tehdä useita maaleja, HJK:n Mika Lehkosuo kertoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Pallo pomppi lopussa pikkusen meille. Hyvä meille ja parin viikon päästä tullaan uudestaan koittamaan pärjätäänkö täällä silloin, KuPS-päävalmentaja Marko Rajamäki sanoi.

KuPS nousi toisella peräkkäisellä voitolla sarjataulukossa viidenneksi 35 pisteeseen. Kolmantena ja neljäntenä ovat vain yhden pisteen päässä RoPS sekä VPS, joten eurokentille johtavista paikoista käydään todella tasaista taistelua. RoPS on pelannut kärkiviisikosta yhden ottelun muita vähemmän.

HJK jatkaa toisena 40 pisteellä, kaksi pistettä sarjaa johtavaa IFK Mariehamnia perässä.