Vetovihjeet

Kroatian ja Espanjan huikea trilleri Kansojen liigassa nousi todelliseksi klassikko-otteluksi, jonka ratkaisi lopulta Tin Jedvaj.

Viime kesän MM-kisoissa kontanneen Espanjan ja samoissa kisoissa sensaatiomaisesti hopeaa napanneen Kroatian ottelu ei vielä avausjaksolla hienouksia tarjonnut. Maalittomana päättyneen puoliajan ainoa vaarallinen paikka nähtiin heti alussa, kun Interiä edustava Ivan Perisic kolautti tolppaan.

Todellisiin liekkeihin ottelu leimahti toisella jaksolla, kun Andrej Kramaric vei isännät 1-0 johtoon 54. minuutilla, Espanjan puolustuksen sekoillessa huolella. La Rojan tasoitus nähtiin vain reilua minuuttia myöhemmin, kun Dani Ceballos ohitti Lovre Kalinicin komean kuvion päätteeksi. Maali oli 22-vuotiaalle Real Madrid -lupaukselle uran ensimmäinen maajoukkueessa.

Reilun tunnin pelin jälkeen Lukas Hradeckyn joukkuekaveri Tin Jedvaj vei Kroatian uudelleen johtoon, mutta Espanja nousi toistamiseen tasoihin. 2-2 maalista vastasi pilkulta osunut Sergio Ramos.

Ottelu näytti päättyvän jo tasatulokseen, kunnes sankarinviitan itselleen varastanut Jedvaj runnoi Perisicin laukauksen jatkopalan Espanjan verkkoon lisäajan kolmannella minuutilla.

Lopputulos tarkoittaa sitä, että A-sarjan lohko 4:n tilanne on vielä täysin auki, ennen Kroatian ja Englannin välistä päätösottelua. Tuon ottelun voittaja etenee automaattisesti lohkovoittoon, mutta mikäli maat pelaavat tasan, vie Espanja lohkon piikkipaikan nimiinsä.