Video: Kooste ottelusta MYPA – TPS

MYPA palasi voittokantaan kaatamalla TPS:n komeasti kotikentällään 4-1 lukemin. MYPAn maaleista vastasivat Denis AbdulahiPekka Sihvola ja kahdesti osunut Stefano Pinho. TPS hallitsi peliä alun puoli tuntia, mutta sen jälkeen MYPA meni menojaan.

– En tiedä, oliko se TPS:n hyvyyttä vai mitä, mutta ensimmäiset puoli tuntia oli vaikeaa. Meillä oli vähän jarruvaihe. Ensimmäisen jakson viimeiset 15 minuuttia ja toisen puoliajan pääsimme syöttelemään ja kierrättämään turhankin vapaasti palloa. Aina voi yrittää, vaikka syöttöpeli ja taito eivät olisi niin hyvää, MYPAn päävalmentaja Antti Muurinen kommentoi.

Ensimmäinen maali syntyi ensimmäisen puoliajan lopulla alkukaudelta tutulla kaavalla. Dema antoi kulmapotkun, jonka Abdulahi puski maaliin. Maali oli Abdulahille kauden kolmas.

Toisella jaksolla maalihanat aukesivat kunnolla. Pyry Soiri syötti 57 minuutilla Sihvolan maalipaikkaan. Sihvolan tarkka laukaus meni varmasti vasempaan alakulmaan. TPS:n kavennus tuli, kun Wayne Brownin laukaus muutti MYPA-pelaajasta suuntaa, ja meni ohi heittäytymään ehtineen Ville Iiskolan.

Brasilialaishyökkääjä Pinho vastasi kahdesta viimeisestä osumasta. Noin 69 minuutin kohdalla Pinho laittoi maalin eteen pomppimaan jääneen pallon häkkiin Noin viisi minuuttia ennen loppua Pinho viimeisteli Sihvolan esityöstä illan toisen osumansa.

– Kaksi maalia Pinholle on tietysti hyvä asia. Loukkaantumisen jälkeen peliminuutit ovat olleet hänelle tarpeen. Pinho pelasi niin vahvan kevätkauden, että tiedän hänen pystyvän parantamaan vielä. Hän on hyvä tyyppi, ja näemme varmaan vielä lisää maaleja, Muurinen uskoo.

Kapteeni Tuomas Aho vaihdettiin toisella puoliajalla kentältä pois. Päävalmentajan mukaan kyseessä oli varatoimenpide. Samasta syystä gambialaislaituri Dawda Bah oli sivussa ottelusta.

– Aho nilkka oireili, emmekä halunneet ottaa riskejä. Bah olisi voinut pelata tänään, jos olisi ollut pakko, mutta hänen selkänsä on vihoitellut, emmekä halunneet ottaa riskejä, Muurinen sanoo.

Muurinen jakoi kiitosta myös pienilukuiselle mutta vahvalle ja äänekkäälle kotiyleisölle.

– Kotiyleisö oli pienilukuinen, mutta he pitivät hyvin ääntä ja tukivat meitä loppuun asti, hän kiitteli.

 

Mypa.fi

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!