Video: FIFA 2022 – korruptoituneita järjestäjiä ja kuolevia työntekijöitä

screenshot.181

Vuoden 2022 jalkapallon MM-kisat järjestetään Qatarissa. Qatarin MM-kisojen valmistelut ovat olleet syystäkin kovan kritiikin alla.

Tuhansien rakennustyöntekijöiden väitetään kuolleen Qatarin pääkaupungissa Dohassa, jossa rakennetaan puitteita vuoden 2022 jalkapallon MM-kisoihin. Qatarin hallituksen mukaan kukaan ei ole kuollut.

Mediassa pyörineiden tietojen mukaan tuhannet työläiset ovat käytännössä orjuutettuja ja elävät kurjissa oloissa. Työnantajien väitetään muun muassa takavarikoineen työntekijöiden passit, jotta he eivät pääse poistumaan työpaikoiltaan.

Qatarin hallitus on luvannut parantaa MM-kisoja rakentavien työntekijöidensä oikeuksia, mutta ihmisoikeusjärjestö Amnestyn raportin mukaan asiat eivät ole edenneet juuri ollenkaan. Yli 90 prosenttia Qatarin työvoimasta on ulkomaalaista, ja maassa arvioidaan olevan yli 1,5 miljoonaa siirtotyöläistä.

Norjalainen huumorisivusto NRK Humor löi lisää vettä myllyyn julkaisemalla parodiavideon Qatarin MM-kisoihin liittyvästä uudesta FIFA 2022 -konsolipelistä. Pelinkehittäjät lupaavat, että peli on kaikkien aikojen realistisin jalkapallopeli ikinä.

Uudessa FIFA 2022-konsolipelissä on mukana ensimmäistä kertaa korruptoituneita järjestäjiä sekä rakennustyöntekijöitä, jotka elävät hengenvaarallisissa ja kurjissa olosuhteissa. Pelissä voi myös rakentaa oman stadionin.

Katso parodiavideo alta (klikkaa päälle englanninkieliset tekstitykset)

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here