Diego Costan toisella jaksolla syntynyt maali jäi ainoaksi Espanjan ja Iranin välisessä alkulohkon ottelussa, joka ei tapahtumiensa perusteella noussut futismaailman armoitettujen legendojen joukkoon.

Ottelu noudatti alusta asti ennakoitua kaavaa: läpi 2000-luvun pallonhallintapeliin nojannut Espanja luotti tuttuun aseeseen, joskin se hallitsi palloa lähinnä ”mukavuusalueella”, Iranin puolustusmuodostelman ulkopuolella. Iran sen sijaan lähestyi ottelua niin sanotulla kilpikonna-taktiikalla, jossa se pudotti oman rangaistusalueensa sisään parhaimmillaan kymmenen pelaajaa.

Espanjan tyyni pallon siirtely ja Iranin tiivis puolustaminen johtivat siihen, ettei ottelun avausjaksolla juurikaan maalipaikkoja nähty. Lähimpänä maalintekoa kävi 25. minuutilla David Silva, jonka vapaapotku muutti ikävästi suuntaa muurista. Iranin maalilla torjunut Alireza Beiranvand oli kuitenkin hereillä, eikä Silvan laukaus päässyt yllättämään häntä.

Toisella puoliajalla ottelu avautui huomattavasti, joka näkyi myös maalipaikkojen määrässä.   Ensin Iranin Karim Ansarifard pöllytti David De Gean vartioiman maalin sivuverkkoa, ja vain hetkeä myöhemmin Diego Costa vei Espanjan onnekkaasti 1-0 johtoon.

Ottelussa nähtiin vielä Saeid Ezatolahin maali, joka kuitenkin hylättiin paitsion vuoksi. 1-0 voiton myötä Espanja nousi lohkonsa kärkeen, tasapisteisiin aiemmin tänään Marokon kaataneen Portugalin kanssa.