Video: Carles Puyolin huippuhetkiä – Mies debytoi Barçan paidassa tasan 17 vuotta sitten

Barcelonan oma kasvatti, C- ja B-joukkueiden kautta ykkösjoukkueen kapteeniksi noussut Carles Puyol teki debyyttinsä katalaanien paidassa tasan 17 vuotta sitten.

Hollantilainen Louis van Gaal nosti lokakuussa 1999 nuoren Puyolin seuran B-joukkueesta ykkösjoukkueeseen ja antoi kiharapäälle mahdollisuutensa todistaa taitonsa. Vuotta aikaisemmin seura oli jo hyväksynyt Málagan tekemän tarjouksen Puyolista, mutta mies itse ei halunnut lähteä, koska oli nähnyt hyvän ystänvänsä, Xavin, saaneen pelipaikan ykkösjoukkuuesta. Xavin peliaika motivoi Puyolia raivaamaan paikan joukkueesta.

Puyol nousikin kauden 2003/04 päätteeksi Barçan kapteeniksi Luis Enriquen lopetettua uransa. Taisteleva puolustaja pelasi 10 viimeistä kauttaan seuran kapteenina. Urallaan hän voitti 21 pokaalia. Kolme Mestarien liigan mestaruutta sekä EM- ja MM-kullat tekevät Puyolin palkintokaapista täydellisen.

Voitontahtoinen toppari ei ikinä antanut tilanteita periksi ja parhaimmillaan Puyolia oli lähes mahdoton ohittaa. Hän raastoi ja pelasi kovaa – aikana kun Barcelonalla oli kasassa ehkä yksi kaikkien aikojen hyökkäävistä joukkueista. Puyol oli loistava pääpelaaja ponnistusvoimansa ja ajoituksensa vuoksi, sillä mikään hujoppi hän ei ole.

Mies päätti peliuransa toukokuussa 2014.

Katso tästä Carles Puyolin parhaita hetkiä:

Edellinen artikkeliVideo: Ranskan alasarjoissa nähtiin ilmiömäinen rankkari-torjunta
Seuraava artikkeliPuoliaika.com otteluennakko: Manchester United – Stoke

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän