Veikkausliigan teräsmies ripustaa nappikset naulaan

Veikkausliigan teräsmies Mikko Hauhia päättää komean pelaajauransa. (Kuva: Veikkausliiga)

Veikkausliigan teräsmies Mikko Hauhia lopettaa pelaajauransa. Kaikkiaan 35-vuotias Hauhia pelasi urallaan 416 ottelua Veikkausliigassa.

FC Lahden pitkäaikaisena puolustuksen luottomiehenä ja kapteenina tunnettu Mikko Hauhia tunnetaan Suomessa Veikkausliigan teräsmiespelaajana. Hän pelasi nimittäin huikeat 185 perättäistä liigaottelua alusta loppuun saakka, kunnes putki katkesi vasta hiljattain päättyneellä kaudella.

Kaikki kilpailut mukaan lukien Hauhia edusti Lahtea 437 ottelussa, joissa syntyi 17 maalia. Lahden lisäksi Hauhia edusti urallaan HJK:ta sekä tanskalaista Akademisk Bollklubia. Miehen itsensä mukaan tankki ei ole vielä täysin tyhjä, vaan lopettaminen liittyy työelämään hyppäämiseen.

– Mielestäni on hyvä hetki siirtyä sivuun, kun pelaamisesta vielä nauttii täysillä. Vaikka vielä olisi ollut motivaatiota pelata, niin nyt on elämässä uusien asioiden aika ja hyppy täysillä työelämään. Minulla on sillä saralla uusia ja mielenkiintoisia haasteita ja suuri motivaatio kehittyä niissä asioissa tulevaisuudessa, Hauhia kertoo FC Lahden julkaisemassa tiedotteessa.

Useissa eri juniorimaajoukkueissa sekä miesten B-maajoukkueessakin nähty Hauhia muistelee uutisessa myös uransa ikimuistoisimpia hetkiä.

– Mahtavia hetkiä ja suuria tunteita päässyt kokemaan hienojen ihmisten kanssa. Yksittäisistä jutuista ensimmäisinä mieleen nousevat tietysti liiganousu, mestaruudet, pronssi ja Santeri Hostikan europaikan varmistanut maali.

Veikkausliigan teräsmies lopettaa uransa

https://twitter.com/FCLahti1996/status/1202225857814781954

Jos twiitti ei näy, coit katsoa sen tästä.

– – – – –

Lue myös: Tässä on EM-kisojen 2020 otteluohjelma ja pelipäivät

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän