Veikkausliigan otteluohjelma 2020 julkaistu – kausi käyntiin 11. huhtikuuta!

veikkausliigan pelaajasiirrot joukkueittain tällä hetkellä

Jalkapallon Veikkausliigan kauden 2020 otteluohjelma julkaistiin keskiviikkoiltapäivällä. Kausi käynnistyy huhtikuussa!

Veikkausliigan kausi 2020 käynnistyy lauantaina 11. huhtikuuta viidellä ottelulla. Runkosarja päättyy puolestaan lauantaina 29. elokuuta ja mestari on selvillä viimeistään  lauantaina 17. lokakuuta.

Kausi alkaa kohta

Avauskierros pelataan  lauantaina 11.4. ja kierroksen viimeinen ottelu maanantaina 13.4.

Klo 15:00 FC Haka vs. FC Lahti
Klo 17:00 FC Inter vs. Ilves
Klo 17:00 HJK vs. RoPS
Klo 17:00 KuPS vs. FC Honka
Klo 17:00 SJK vs. IFK Mariehamn
Ma 13.4. klo 18:30 FIFK vs. TPS

Koko otteluohjelman voit katsoa TÄSTÄ

Sarjajärjestelmä on tuttu viime kaudelta. Huhtikuusta elokuun loppuun pelataan kahdentoista joukkueen runkosarja, jossa kaikki joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, kotona ja vieraissa.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan kahteen kastiin runkosarjasijoitusten perusteella. Runkosarjan kuuden ylemmän joukkueen mestaruussarja ja kuuden alemman joukkueen haastajasarja pelataan syys- ja lokakuussa. Veikkausliigan mestaruussarjassa ja haastajasarjassa ratkeavat niin mestaruus ja mitalistit kuin putoajajoukkuekin.

Lopuksi loka–marraskuun vaihteessa pelataan Veikkausliigan lopputurnaus, jossa viisi joukkuetta ratkaisee keskenään, mikä niistä saa viimeisen jaossa olevan europaikan kaudelle 2021.

”Huuhkajat on ensimmäistä kertaa mukana arvokisoissa ja se on upea juttu myös Veikkausliigan näkökulmasta. Veikkausliigaa pelataan myös EM-kisojen aikana, mutta ottelut on rytmitetty niin että samoina päivinä Huuhkajien kanssa ei pelata. Ylipäänsä otteluja pyritään pelaamaan niin, että päästäisiin hyödyntämään kisojen välipäiviä”, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.

”Runkosarja päättyy tällä kaudella samanaikaisesti kaikilla joukkueilla. Mestaruus- ja haastajasarjassa etukäteen rakennettu ottelukaavio ohjaa ottelujen sijoittamista runkosarjasijoitusten perusteella”, päättää Marjamaa.

Veikkausliiga julkisti tilaisuudessa myös kauden 2020 virallisen pelipallon. Pallo on uuden värityksen saanut Select Brillant Super TB, joka on virallinen pelipallo myös useissa muissa eurooppalaisissa pääsarjoissa.

Lähde: Veikkausliiga

— —
LUE MYÖS: Veikkausliigan pelaajasiirrot tammikuun alussa 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here