Veikkausliigan katsojamäärä lähtenyt nousuun

 

Kaudella 2009 liigan kokonaisyleisömäärä oli 434 778 katsojaa. Kuluvan kauden kokonaisyleisömäärä on jo 431 793 katsojaa, kun kautta on vielä kaksi kierrosta pelaamatta, Veikkausliiga tiedottaa

Ottelukohtaisella yleisökeskiarvolla mitattuna jalkapallon pääsarja on jatkuvasti ollut toiseksi seuratuin suomalainen sarja ja kesäsarjoista seuratuin. Liigan yleisökeskiarvo on nousussa kuluvalla kaudella. Tässä vaiheessa yleisökeskiarvo on noin 15 prosentin kasvussa edelliskauteen verrattuna, kerrotaan liigan tiedotteessa.

Myös kokonaisyleisömäärässä jalkapallon Veikkausliiga on toiseksi seuratuin suomalainen urheilusarja. Jääkiekon pääsarjaa lukuun ottamatta jalkapalloliigan taakse kokonaisyleisömäärässä jäävät myös ne sarjat, joissa pelataan huomattavasti enemmän otteluita kuin Veikkausliigassa.

– On toki hienoa, että Veikkausliiga on vahvistanut asemaansa, mutta yhtä lailla iloitsen Ykkösen kaikkien aikojen yleisöennätyksestä ja jalkapallon maajoukkueiden kasvaneesta kannatuksesta. Jalkapallo koskettaa Suomessa laajalla rintamalla, ja onhan se meillä myös ylivoimaisesti harrastetuin joukkuelaji, Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa kommentoi uutista.

Edellinen artikkeliNuremberg erotti valmentajansa
Seuraava artikkeliPäivän Tviitti: Aleksi Valavuori