veikkausliiga käynnistyy lauantaina puoliaika

Jalkapallon Veikkausliiga 2018 käynnistyy lauantaina 7. huhtikuuta. Sarjan viimeinen kierros pelataan lauantaina 27. lokakuuta. 

Veikkausliigassa pelaa 12 joukkuetta, jotka pelaavat kolme kertaa toisiaan vastaan. Jokaiselle joukkueelle tulee yhteensä 33 ottelua. Sarjan viimeinen putoaa Ykköseen ja sijalle 11 päätynyt joukkue karsii Ykkösessä toiseksi tulleen joukkueen kanssa.

HJK on hallitseva mestari. FC Honka ja TPS nousivat täksi kaudeksi Veikkausliigaan.

Veikkausliigan avauskierros: 
La 7.4. klo 15:00 VPS – FC Inter
La 7.4. klo 17:00 SJK – PS Kemi
Su 8.4. klo 15:00 FC Lahti – TPS
Su 8.4. klo 17:00 HJK – Ilves
Su 8.4. klo 17:00 KuPS – FC Honka
Su 8.4. klo 17:00 RoPS – IFK Mariehamn

— — — — — — — — —
OTTELUOHJELMA 2018
— — — — — — — — —

Veikkausliiga käynnistyy lauantaina

Alla joukkueiden päävalmentajat sekä linkki pelaajalistoihin.

— —

HJK
Hallitseva Suomen mestari operoi jälleen laadukkaalla materiaalilla ja jokaiselle pelipaikalle löytyy parikin kovaa pelimiestä. Ylivoimainen mestarisuosikki myös kaudella 2018.

Päävalmentaja: Mika Lehkosuo
Pelaajalista 

— —

KuPS
Viime kauden hopeamitalisti on pelannut varsin vahvan pre seasonin. Kuopiolaisnippu on kenties kovin haastaja HJK:lle.

Päävalmentaja: Jani Honkavaara
Pelaajalista

— —

SJK
Jälleen kerran nimivahvalla miehistöllä uuteen kauteen. Seinäjoella tavoitteena on olla sarjan kärkikahinoissa ja kaikella todennäköisyydellä niin käykin.

Päävalmentaja: Tommi Kautonen
Pelaajalista

— —

FC Inter
Viime kausilla voimakkaasti alisuorittanut nimivahva ryhmä tavoittelee taas kerran sarjan kärkisijoja. Potentiaalia on paljon, josta todisteena muun muassa eteneminen Suomen Cupin finaaliin HJK:ta vastaan.

Päävalmentaja: Fabrizio Piccareta
Pelaajalista

— —

Ilves 
Viime kaudella hienosti pronssille yltänyt Ilves ei ole pelaajabudjettien kärkipäässä, mutta Jallu Wiss saa nuorista pelaajista paljon irti. Jos joukkue onnistuu jälleen kääntämään tasaisia ja vähämaalisia otteluita edukseen, on jopa mitalin uusimiseen saumoja.

Päävalmentaja: Jarkko Wiss
Pelaajalista

— —

IFK Mariehman
Ensimmäistä kertaa miesmuistiin joukkueessa ei vaikuta Lyyski. Pitkäaikainen koutsi Pekka Lyyski jäi pois jo aiemmin ja viime kauden päätteeksi kapteeni Jani Lyyski lopetti. Joukkue löytynee silti sarjan ylemmästä keskikastista.

Päävalmentaja: Peter Lundberg
Pelaajalista

— —

FC Lahti
Viime kaudella neljänneksi sijoittunut FC Lahti saattaa olla tälläkin kaudella sarjan kärkikahinoissa, jos kaikki menee nappiin. Onnistuuko päävalmentaja Toni Korkeakunnas ajamaan uudet miehet joukkueeseen sisään?

Päävalmentaja: Toni Korkeakunnas
Pelaajalista 

— —

FC Honka
Sarjanousija kaatoi Suomen Cupin alkulohkossa HJK:n, eli iso potentiaalia löytyy. Pelaajalista on kohtalaisen laadukas ja jos Honka pelaa tasollaan, niin sarjapaikan uusiminen ei tuottane hankaluuksia.

Päävalmentaja: Vesa Vasara
Pelaajalista

— —

VPS
Vakuuttavasti viime kaudella edennyt, mutta kesken kauden pitkään voitottomaan putkeen ajautunut vaasalaisnippu on monien kysymysmerkkien äärellä. Joukkueessa on paljon uusia pelaajia, mutta jos yhteinen sävel löytyy, niin sarjasijoitus voi olla korkea.

Päävalmentaja: Petri Vuorinen
Pelaajalista

— —

PS Kemi
Joukkue on jälleen monissa ennakkokaavailuissa tuomittu putoamaan tai karsimaan. Tälläkin kaudella Kemissä mennään pienellä budjetilla ja vaatimattomilla resursseilla. Nyt takana on myös varsin vaatimaton harjoitusottelukausi. Mutta Kemi on yllättänyt aiemminkin.

Päävalmentaja: Jari Åhman
Pelaajalista

— —

TPS
Derbyt jatkuvat – Turku ja Veikkausliiga kiittävät! Koko sarjan kannalta mahtava homma. Sarjanousija TPS:n resurssit ovat kireät ja pelaajarosteri Veikkausliigatasolle kapea. Luvassa vaikea kausi.

Päävalmentaja: Mika Laurikainen
Pelaajalista 

— —

RoPS
Loistavaa työtä tehneen pääkoutsi Juha Malisen jälkeinen aika saattaa olla erittäin haastava. Malisen lisäksi avainpelaajia lähti, mutta toisaalta Klubistakin tuttu nimimies Taye Taiwo saatiin houkuteltua Rovaniemelle. Pelaajamateriaali on silti ohkainen, joten sarjan alapään sijoitukset uhkaavat.

Päävalmentaja: Toni Koskela
Pelaajalista 

— —

Lisää uutisia verkkosivuiltamme löytyy TÄSTÄ.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here