VAR otti ison roolin Serie A:ssa – tehty maali vaihtui pilkuksi omaan päähän!

VAR otti ison roolin Serie A:ssa, kun Fiorentina kaatoi SPAL:in sunnuntaina pelatussa ottelussa lukemin 1-4.

Täysin ainutlaatuinen tapahtumasarja sai alkunsa ottelun 73. peliminuutilla, kun SPAL:in brassitoppari Felipe kaatoi Federico Chiesan rangaistusalueella, joka meni kuitenkin erotuomari Luca Pairettolta ohitse.

Alle minuuttia myöhemmin Mattia Valoti vei SPAL:in ottelussa 2-1 johtoon, joskaan maalijuhlat eivät kauaa kestäneet. VAR-tuomaristo nimittäin kehotti Pairettoa tarkastamaan  kuvanauhalta edellisen tilanteen.

Pitkään kestäneen tarkistuksen jälkeen erotuomari hylkäsi Valotin tekemän 2-1 maalin ja tuomitsi pilkun Fiorentinalle.

Pelikellon käydessä 79. minuuttia Fiorentinan Jordan Veretout kiskaisi pallon pilkulta maaliin, joten Fiorentina siirtyikin ottelussa 1-2 johtoon, vaikka vain hetkeä aiemmin näytti, että johtoaseman kaappaisi SPAL.

Ottelu päättyi lopulta Fiorentinan 1-4 voittoon.