Valioliigan kausiennakko: Sarjanousija Wolverhampton on häntäpään villi kortti

Ennakoimme Valioliigakauden alkua kolmessa osassa. Sarjan häntäpään taisteluun uutta mielenkiintoa tuo etenkin Mestaruussarjan näytöstyyliin voittanut Wolverhampton.

Wolverhampton Wanderers

Sijoitus viime kaudella: Sarjanousija, Mestaruussarjan voitto

Merkittävimmät siirrot:

+ Rui Patricio (Sporting)

+ João Moutinho (Monaco)

Wolves voitti Mestaruussarjan viime kaudella selvästi. Nousijajoukkueeksi Wolverhamptonin tilanne alkavan kauden Valioliigassa on kohtuullisen hyvä, sillä joukkueessa on tukku laadukkaita pelaajia.

Portugalilaispelaajat johtavat Wolvesin joukkoja. Sarjannousijan maalilla nähdään tulevalla kaudella kokenut Rui Patricio, keskikentällä häärivät Ruben Neves ja Diogo Jota ja hyökkäyksessä taituroivat Ivan Cavaleiro ja Helder Costa. Etenkin 21-vuotiaalla Nevesillä on keskikentällä iso rooli pelintekijänä.

Päävalmentaja Nuno Espirito Santo (kuvassa) valmensi viime kaudella ensimmäisen kokonaisen kautensa Englannissa ja saaliina oli heti suvereeni Mestaruussarjan voitto. Nunon alaisuudessa Wolverhampton pelasi viime kaudella näyttävää hyökkäyspeliä, teki paljon maaleja ja päästi niitä niukasti.

Valioliigassa kyyti on kuitenkin kovempaa, joten nähtäväksi jää, kuinka Nuno saa joukkonsa sopeutumaan myös puolustusvelvollisuuksiin. Wolverhampton on hyvin valmennettu ja taitava joukkue, jolla on onnistuessaan mahdollisuus yllättää.

Seuraa tätä: Superagentti Mendes

Päävalmentaja Nunolla on käytössään kiistanalainen apu, sillä hän tekee läheistä yhteistyötä maineikkaan pelaaja-agentin Jorge Mendesin kanssa. Mendesin vaikutusta Wolvesin ryhmän muotoutumiseen kauden aikana on mielenkiintoista seurata.

Watford

Sijoitus viime kaudella: 14. sija

Merkittävimmät siirrot:

+ Ben Foster (West Bromwich)

+ Gerard Deulofeu (Barcelona)

– Richarlison (Everton)

Javi Garcia aloitti Watfordin päävalmentajana kesken viime kauden, kun Everton saalisti Marco Silvan itselleen. Uuden valmentajan tuleminen kuvioihin ei varsinaisesti ollut Watfordissa uutta, mutta vaihtuvuus luo varmasti epävarmuutta kaikkiin joukkueen sisällä.

Watford nousi Valioliigaan kaudella 2015 ja siitä asti sinnitellyt mukana. Nyt joukkueella olisi potentiaalia paljon parempaankin kuin vain rimpuilla kiinni sarjapaikassa. Mahdollisuuksien hyödyntäminen edellyttää kuitenkin sitä, että Gracialle annetaan aikaa kehittää joukkuetta.

Joukkueella on mahdollisuus nousta vahvasti keskikastiin, mutta ei ehkä vielä tällä kaudella.

Seuraa tätä: Vaihtuuko valmentaja, taas?

Watfordin päävalmentajan paikalla on viime vuodet ollut tuulista.

Bournemouth

Sijoitus viime kaudella: 12. sija

Merkittävimmät siirrot:

+ Diego Rico (Leganés)

+ David Brooks (Sheffield United)

Päävalmentaja Eddie Howe on saanut tehdä Bournemouthissa pitkäjänteistä työtä. Seuralegenda on nostanut Bournemouthin Valioliigaan kaudella 2015 ja onnistunut myös pitämään paikan korkeimmalla sarjatasolla.

Bournemouth tykkää hallita palloa, mutta pystyy myös muuttamaan pelitapaansa vastustajan mukaan. Viime kaudella joukkue sijoittui Valioliigassa varsin hyvin ja jatkanee tällä kaudella samaa tahtia.

Howen ryhmän heikoin kohta on alakerta, joka ei ole merkittävästi vahvistunut viime kaudesta. Toppari Nathan Ake on joukkueensa avainpelaaja, mutta ei yksin riitä tilkitsemään puolustusta.

Seuraa tätä: Erikoistilanteet

Päävalmentaja Howe on viime aikoina erikoistunut etenkin mielenkiintoisten kulmapotkujen juonimiseen.

Fulham

Sijoitus viime kaudella: Sarjanousija

Merkittävimmät siirrot:

+ André Schürrle (Borussia Dortmund)

+ Jean Seri (Nice)

+ Aleksandar Mitrovic (Newcastle)

– Ryan Fredericks (West Ham)

Nousukarsintojen kautta tiensä jälleen Valioliigaan selvittänyt Fulham on vahvistanut rivejään isolla kädellä kesän aikana. Tuoreet hankinnat Andre Schürrle ja Jean Seri tuovat leveyttä joukkueeseen.

Fulhamin fanit iloitsevat varmasti myös siitä, että jo viime kaudella lainalla ollut Serbian maajoukkuepelaaja Aleksandar Mitrovic teki pysyvän sopimuksen Craven Cottagelle.

Joukkue on myös valmennuksellisesti hyvissä käsissä, sillä Slavisa Jokanovic johdatti Fulhamin viime kauden päätteeksi mittavaan voittoputkeen ja sarjanousuun. Nähtäväksi jää, jatkaako Slavisa aloitteellista pelityyliään myös korkeimmalla sarjatasolla ja pystyykö Fulham pitämään sarjapaikkansa.

Seuraa tätä: Lupaava Ryan Sessegnon

18-vuotias nuorukainen ihastutti viime kaudella jo Mestaruussarjassa.

Brighton & Hove Albion

Sijoitus viime kaudella: 15. sija

Merkittävimmät siirrot:

– Niki Mäenpää (ilman seuraa)

– Tim Krul (ilman seuraa)

+ Alireza Jahanbakhsh (AZ Alkmaar)

Brighton nousi viime kaudeksi Valioliigaan pitkän tauon jälkeen, eikä joukkueelle annettu juuri säilymismahdollisuuksia. Niin vain Brighton kuitenkin onnistui pitämään paikkansa pääsarjassa vahvan managerinsa Chris Hughtonin johdolla.

Putoaminen vaikuttaisi kuitenkin uhkaavan Brightonia tälläkin kaudella. Joukkueen materiaali on melko kapea, eikä kestä ainakaan isoja loukkaantumisia.

Brightonin tärkeimmät pelaajat löytyvät puolustuksesta. Väkevä topparipari Shane Duffy ja Lewis Dunk ovat avainasemassa, mikäli Brighton mielii säilyttää sarjapaikkansa.

Seuraa tätä: Ennätyssiirto

Brighton hankki ennätyksellisellä 19 miljoonalla eurolla riveihinsä viime kaudella Hollannin liigan pistepörssin voittaneen iranilaishyökkääjän Alireza Jahanbakhshin.

Huddersfield Town

Sijoitus viime kaudella: 16. sija

Merkittävimmät siirrot:

+ Terence Kongolo (Monaco)

+ Adama Diakhaby (Monaco)

Huddesrfield säilyi viime kaudella sarjanousijana juuri ja juuri Valioliigassa eikä tämän kauden taipaleesta tule yhtään sen helpompi.

Viime kaudella etenkin maalinteko oli David Wagnerin manageroimalle joukkueelle hankalaa. Tälle kaudelle tehokkuutta täytyy löytyä enemmän, jotta Huddersfield voisi toistaa viime kevään temppunsa ja pitää sarjapaikkansa.

Joukkue on vahvistunut jonkin verran tulevalle kaudelle ja muutama merkittävä lainapelaaja teki kesällä sopimuksen Kirkleesille. Viime keväänä lainalla pelannut Hollannin maajoukkuepuolustaja Terence Kongolo jatkaa ”Terrierien” riveissä nyt pysyvällä sopimuksella. Samoin viime kaudella lainasopimuksella torjunut Jonas Lössl jatkaa Huddersfieldin maalilla vakituisella sopimuksella.

Seuraa tätä: Aaron Mooy

Sähäkkä australialainen keskikenttämies Huddersfieldin ehdottomia avainpelaajia.

Cardiff City

Sijoitus viime kaudella: Sarjanousija

Merkittävimmät siirrot:

+ Josh Murphy (Norwich)

+ Bobby Reid (Bristol C.)

Alkavan Valioliigakauden ennakoinneissa yhdestä asiasta ollaan lähes kaikilla tahoilla herttaisen samaa mieltä. Cardiff nousi täksi kaudeksi pääsarjaan, mutta tie vie todennäköisesti kauden päätteeksi takaisin Mestaruussarjaan.

Cardiff sijoittui päävalmentaja Neil Warnockin komennuksessa viime kauden päätteeksi Mestaruussarjan kakkoseksi ja varmisti suoran nousun. Joukkue luottaa etenkin erikoistilanteisiin, joilla se onnistuikin tekemään Mestaruussarjassa mittavan määrän maaleja.

Cardiffin joukkue ei kuitenkaan ole kovinkaan vakuuttava. Etenkin keskikentältä ja hyökkäyksestä puuttuu kokemusta pääsarjatasolta.

Seuraa tätä: Morrison ja Bamba

Kookkaalla toppariparilla Sean Morrisonilla ja Sol Bamballa on iso vastuu Cardiffin alakerrassa.

_ _

Lue myös: Manchester City voitti Community Chieldin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän