Valioliigaa ja Aasian cupia sunnuntaiseksi kyykkyjumpaksi

voittaja

Vaikka olo on varmasti monella veivarilla koliikkifutarimaisen lauantainen ja mikittimenmittaussessiot pisuaarin yhteydessä edelleen kiinnostavat, on aika tiirailla hieman sunnuntaista futistarjontaa. Sunnuntai on pelipäivänä juhlapäivä siinä missä lauantaikin, joten paskaakos siinä ihmettelemään.

Tottenham – Manchester United

Tottenham saa sunnuntaina vieraakseen Manchester Unitedin ryhmän Valioliigan huippuottelussa, ja kenties nyt voimme rehellisesti käsi housunetumuksessa todeta, että Ole Gunnar Solskjaer joutuu ensimmäisen kerran kunnon testiin. Jokainen voitettu matsihan vaatii suuren määrän määrätietoista työtä, mutta nyt on edessä vielä aavistuksen korkeampi vuori.

Manchester United on edennyt valmentajanvaihdoksen jälkeen viiden ottelun ajan voitosta voittoon ja mättänyt kyseisissä myräköissä vastustajiensa verkkoon yhteensä 16 byyriä. Omassa päässä on helissyt kolmesti, ja kun puolustuspää on edellisiä vastustajia huomattavasti vaarallisemman Tottenhamin vieraana aavistuksen ohkainen, näen pallon manchesterilaisten repussa myös sunnuntaina.

Hyökkäysiloittelusta kokoonpanouutisiin

Solskjaer on ensimmäisten otteluiden perusteella onnistunut availemaan Mourinhon kyhäilemiä ManU:n pukukoppiumpisolmuja suhteellisen hyvin, samalla myös pelitapa on muuttunut solskjaermaisen hyökkäysiloittelevaksi. ManU pääsee myös Tottenhamia vastaan vahvalla hyökkäyskalustolla nurmelle, pienoiset kokoonpano-ongelmat kohdistuvatkin tällä kertaa alakertaan. Bailly sekä Rojo ovat varmuudella sivussa, ja kun Smallinginkin yllä liikkuu vakavia pelikuntoepäilyjä, ei vaihtoehtoja loppujen lopuksi puolustuksen keskustaan liikaa ole. Kyseinen fakta nostaa luonnollisesti entisestään Tottenhamin maalintekomahdollisuuksia.

Tottenhamilla on omat pikkiriikkiset huolensa Dierin, Verthonghenin sekä mahdollisesti myös Lucasin poissaolojen muodossa, mutta nurmelle löytyy veivareita, jotka pitävät ManU:n alakerran hikisenä. Aikaisemmista tiedoista poiketen Son ilmeisesti on kehissä ja matkustaa Aasian cupiin vasta ottelun jälkeen. Tottenham on tehtaillut viidessä viimeisessä Valioliigamatsissaan yhteensä 16 maalia ja päästellyt samalla omiin keskimäärin yhden per peli.

Pelivalinta

En näe liikaa syitä, miksi Solskjaer muuttaisi pelaajia vapauttanutta hyökkäävää pelisysteemiä, vaikka toki Tottenhamia vastaan pitää hieman enemmän myös puolustuksellisiin yksityiskohtiin keskittyä. ManU tarvitsee voittoja kärkiviisikon kiinni saamiseksi, Tottenham puolestaan tähyilee sarjakakkosen paikkaa. Odotan näkeväni tilannerikkaan kamppailun, jossa ei siirrytä mourinhomaisiin kyttäilyasemiin missään vaiheessa. Aavistuksen ilmava O2,5 + BTTS on vahvassa harkinnassa kertoimella 1,90.

Pohjois-Korea – Qatar

Toinen valintasormea kutkuttava nähnäin on tällä hetkellä Aasian cupissa rimpuileva Qatar, joka onnistui puolittaisen hyvävireisellä ryhmällä hallitsemaan selkeästi ensimmäistä lohkokohtaamistaan Libanonia vastaan ja voittamaan ottelun lopulta 2-0.

Qataria vastaan asettuva Pohjois-Korea ei häikäise millään osa-alueella. Ryhmä otti käkättimeen ensimmäisessä väännössään Saudi-Arabialta lukemin 4-0 saudien suvereenin hallinnan jälkeen. Pohjois-Korean keskikentällä hyökkäyssuuntaan kovasti duunia tekevä ja Perugiassa dilkkaileva Han otti ensimmäisen puoliajan lopussa punaisen kortin ja puuttuu näin kokoonpanosta Qataria vastaan. Qatar lähtenee otteluun samantyyppisellä kokoonpanolla kuin Libanoniakin vastaan, ja odotankin pohjoiskorealaisten olevan matsissa muun muassa hyökkääjä Almoez Abdullan kanssa suurissa vaikeuksissa. Aasialainen tasoitus Qatar ah -1 (1,80) kiinnostaa.

Sellaista. Onnea ihmisväelle peleihin, mikäli jotain joku päättää pelailla.

Edellinen artikkeliCesc Fabregas vaihtaa Thierry Henryn alaisuuteen
Seuraava artikkeliVideo: Burnley voitti 1-2 laukomatta kertaakaan maalia kohti

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän