Valioliiga käynnistyy – ennakkopaketti, uudistukset ja avauskierros

Valioliigan kausi 2023–2024 käynnistyy perjantaina 11. elokuuta yhdellä ottelulla, kun nousijajoukkue Burnley kohtaa hallitsevan mestarin Manchester Cityn.

LUE MYÖS: Fantasy Premier League alkaa perjantaina 11.8. – luo joukkue ja voita jopa 5000 euroa

Burnleyn päävalmentajana toimii Cityn entinen kapteeni Vincent Kompany, ja nyt hän kohtaa oppi-isänsä Pep Guardiolan. Avauskierroksen muut ottelut pelataan heti lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

TSEKKAA TÄMÄ:

Kauden päätöskierros pelataan puolestaan sunnuntaina 19. toukokuuta 2024.

Lisäaikaa luvassa paljon

Qatarin MM-kisoissa nähtiin pitkiä lisäaikoja, ja samanlaisia lienee luvassa myös pian alkavalla uudella Valioliiga-kaudella. Uudistukset koskevat myös Mestaruussarjaa, Ykkösliigaa ja Kakkosliigaa.

Viime kaudella Valioliigassa pallo oli pelissä keskimäärin vain alle 55 minuuttia. Nyt pääteemana on puuttua ajanpeluuseen ja muihin aikaa vieviin asioihin. Aiemmin muun muassa maalituuletuksiin, kortteihin, vaihtoihin ja rankkaritilanteisiin on lisätty vain murto-osa näihin oikeasti kuluneista ajoista, mutta nyt tuo käytäntö muuttuu.

Osviittaa nähtiin viime sunnuntain Community Shieldissä, jossa Arsenal painoi tasoitusmaalin Manchester Cityn verkkoon ajassa 90+11 min. Arsenal kairasi lopulta voiton.

City jälleen valtava mestarisuosikki

Kolme mestaruutta putkeen ottanut City on jälleen suurin mestarisuosikki. Suurimpana haastajana on viime kauden loppumetreillä pahasti sulanut Arsenal sekä Manchester United.

Arsenal hommasi keskikentälleen West Ham -tähti Declan Ricen. ManU puolestaan hankki maalinsuulleen André Onanan Interistä ja hyökkäykseensä 20-vuotiaan tanskalaisen superlupauksen Rasmus Højlundin.

Kärkikahinoihin on tyrkyllä myös viime kaudella alisuorittaneet Liverpool ja Chelsea.

Jatkaako nousijajoukkue Luton satutarinaansa?

Burnley muuntautui viime kaudeksi täysin, kun uusi koutsi Vincent Kompany muutti menestyksekkäästi pelitavan, joukkue nousi ylivoimaisella tavalla Valioliigaan. Viime kauden dominointi lienee kuitenkin lähtökohtaisesti muisto vain. Burnely ei ole juurikaan vahvistunut, joten on mielenkiintoista nähdä, miten Kompanyn teesit toimivat Valioliigassa.

Sheffield United palasi kolmen vuoden taun jälkeen Valioliigaan, mutta edessä on monien arvioiden mukaan todella haastava kausi. Viime kauden maalipyssy Iliman Ndiaye jätti seuran, eikä tilalle ole hankittu laatumiestä.

Nousukarsintojen kautta sensaatiomaisesti Valioliigaan noussutta piskuista Lutonia povataan lähes kaikissa ennakoissa sarjajumboksi. Joukkue pelasi vielä vuosikymmen sitten Englannin 5. korkeimmalla sarjatasolla, ja kotistadion Kenilworth Road on Valioliigan historian pienin noin 10 000 katsojan kapasiteetillaan.

Äskettäin Luton julkaisu mielenkiintoisen pelaajasopimuksen. Evertonissa, Chelseassa ja Aston Villassa pitkään Valioliigaa aiemmin pelannut, viime kaudella Nicessä pelannut, Ross Barkley liittyi joukkueen vahvuuteen. Lutonin säilymistä voitaisiin pitää uskomattomana suorituksena.

— —
KATTAVAMPI ENNAKKOPAKETTI: Valioliigan kausiennakko 2023–2024
— —

Fantasy Premier League on täällä taas!

Fantasy Premier Leaguessa kootaan oma joukkue Valioliigan pelaajista, joiden peliesitykset sarjaotteluissa tuovat pisteitä. Fantasyssa kisaat muita pelaajia vastaan, ja kauden lopussa parhaille on luvassa palkintoja!

Palkintojen lisäksi parasta on mitellä muita joukkueita vastaan. Kun sinulla on oma Fantasy-joukkue, tuo se myös valtavasti lisää mielenkiintoa Valioliigan seuraamiseen.

LUE MYÖS: Fantasy Premier League alkaa perjantaina 11.8. – luo joukkue ja voita jopa 5000 euroa

Valioliigan avauskierros

Perjantai 11.8.
Klo 22.00 Burnley – Manchester City

Lauantai 12.8.
Klo 14.30 Arsenal – Nottingham
Klo 17.00 Bournemouth – West Ham
Klo 17.00 Brighton – Luton
Klo 17.00 Everton – Fulham
Klo 17.00 Sheffield United – Crystal Palace
Klo 19.30 Newcastle – Aston Villa

Sunnuntai 13.8.
Klo 16.00 Brentford – Tottenham
Klo 18.30 Chelsea – Liverpool

Maanantai 14.8.
Klo 22.00 Manchester United – Wolverhampton

Koko otteluohjelma katsottavissa TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliVideo: Naisten Ykkösessä nähtiin hämmentävä maalinedushärdelli – lopulta pallo omiin
Seuraava artikkeliFantasy Premier League alkaa perjantaina 11.8. – luo joukkue ja voita jopa 5000 euroa!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän