Valintaa Espanjan sekä Suomen cupin suuntaan

Tiistai tuo mukanaan muun muassa Bundesliigan sekä Espanjan pääsarjamittelöt, mikä lämmittää haaroväliä enemmän, kuin moni osaa kuvitellakaan. Myös legendaarista Suomen cupia pelaillaan neljännesvälierien muodossa. Parin kuukauden tauko osoitti, että elämä ilman futista on kuin siivous ilman imurointia. Tällä kertaa ajatukseni suuntautuvat Espanjaan sekä koti-Suomeen.

Getafe – Espanyol

Kyseessä on kahden kovasti lisäpisteitä tarvitsevan ryhmän taisto, josta ei tunnetta tule puuttumaan. Getafen tauon jälkeinen riplailu ei lähtenyt kovinkaan mallikkaasti liikkeelle, sillä se koki karvaan 2-1 -vierastappion Granadalle ja vaikeutti näin taisteluaan Mestarien liigan paikasta. Espanyol puolestaan voitti tauon jälkeisessa ensimmäisessä myräkässä Alavesin 2-0 ja lojuu näin ollen enää kolmen pisteen päässä suorasta säilymisestä. Voittoa toki helpotti Alavesin aikainen punainen kortti, mutta kaikki pisteet lasketaan, ja ne on jollakin tavalla ansaittava.

TSEKKAA TÄMÄ:

Joukkueiden kova pistetarve vaikuttanee ryhmien peli-ilmeisiin sekä -tyyleihin illalla merkittävästi. Espanyolin edellisen ottelun onnistuminen tuo mukanaan maistukaisen kasan pukukoppifiilistä, jota voi ammentaa kehiin myös tänään. Katselin osittain sekä Getafen että Espanyolin edellisiä vääntöjä, eikä esimerkiksi Getafen kohdalla voinut minkäänlaisesta peruuttelusta puhua. Espanyolin pelin kuva eteni Alavesin ulosajon marinoimana, ja kun ensimmäinen osuma saatiin tehtyä, oli ottelussa helpompi edetä omaa maalia varjellen. Molemmat joukkueet pääsevät tämäniltaiseen kikkailuun kutakuinkin parhailla kokoonpanoilla – Getafelta möllöttää toki sivussa pelikieltoa kärsivä toppari Xabier Etxeitan.

Pelivalinta

Joukkueiden ääretön pistetarve nostaa maaliodottamaa, ja korkealla lojuvat over-kertoimet kiinnostavat. Kuten tyhjille katsomoille pelailtuihin matseihin liittyvät tilastotkin alkavat osoittaa, on ilman yleisöä väännettyjen matsien kotiedun merkitys muuttunut suhteellisen pieneksi, mikä sinällään tuo pientä etua Espanyolille. Yli 2 maalista tarjottava kerroin 1,96 kelpaa mainiosti lapulle – vähintään kolmella osumalla lappu kotiin, ja tasan kahdella byyrillä panos takaisin. Kerroin on edelleen nousussa, mikä luonnollisesti nostaa kohteen maistuvuutta entisestään.

TiPS – TPS

Ollaanpa hieman lyhyempiä tämän valinnan kanssa. On aina nastan mielekästä, kun omalla kylällä pelataan. Tällä kertaa voidaan puhua varsin suurista tasoeroista, ja kyllähän Veikkausliigaseuran ja Kolmosen ryhmän välistä kuilua pitääkin löytyä yllinkyllin. TiPS pelasi juuri tovi sitten harjoitusottelun Kakkosessa dilkkailevaa PKKU:n ryhmää vastaan häviten matsin lopulta 4-1. Matsi oli selkeästi PKKU:n hallussa, vaikka joukkue kokeilikin toisella puoliajalla hieman vetäytyvämpää taktiikkaa Kakkosen pelejä silmällä pitäen.

TiPS:in veivareiden henkilökohtainen taukotreenaaminen on osittain mystisten pilvien peitossa, TPS:n vahvaan kuntopohjaan voidaan luottaa suhteellisen vankalla myötäotteella. Koska kokoonpanoissa ei pitäisi mitään liian mullistavaa olla, ja koska turkulaiset varmasti saapuvat paikalle vahvalla miehistöllä, Veikkausliigaan valmistautuen ja puolivälieräpaikka mielessä, en kovinkaan suuria mahdollisuuksia tänään koe kotijoukkueella olevan.

Pelivalinta

Tasoero on melkoinen, ja yli kolmeen maaliin liittyvä kerroin 1,68 on mielestäni viritelty liian korkealle. TPS tulee meikäläisen ajatusmaailmassa uuvuttamaan tikkurilalaisten ravipalikat viimeistään toisella puoliajalla ja iskemään valintaani vaaditut maalit jo puhtaasti yksin. Mikäli TiPS:n paketti alkaa tunnin pelin jälkeen liikaa rakoilla, saattavat lukemat revetä yllättävänkin rumiksi. Saapa nähdä.

Sellaista tällä kertaa, onnea kaikille peleihin, jos päätätte jotain valintoja tehdä. Muistakaa lisäksi venytellä.

Kertoimet ovat kirjoitushetkellä olevia lukemia ja saattavat muuttua. Lisää kertoimia tästä.

Edellinen artikkeliSuomen Cup jatkuu tiistaina ja keskiviikkona – tässä neljännesvälierien otteluparit
Seuraava artikkeliValioliiga jatkuu keskiviikkona – tässä juhannusviikon ottelut!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän