Valencian torstaimenestys kiinnostaa

Kuva: Getty Images

Vaikka alkava viikko ei tällä kertaa tuo mukanaan Mestarien liigaa, pääsemme fiilistelemään eurooppalaisia huippufutisorgioita kotoisten sarjojen muodossa. Oma tonginta on poikinut laariin muun muassa espanjalaisen valinnan. 

Valencia – Betis

Sarjassa sijalla 11 tällä hetkellä möllöttävä, Gennaro Gattuson valmentama Valencia kohtaa kotinurmellaan varsin mielenkiintoisessa torstai-iltaisessa sarjamyräkässä otteluruuhkassa painivan Betisin ryhmän. Viimeksi kuukausi sitten ottelun voittanut Valencia on viimeisen 30 päivän aikana napsinut tasapelejä sieltä täältä. Joukkue on ollut alkukaudella sarjasijoitustaan parempi, ja kun Betis ei ihan tiukimmassa vedossa otteluun saavu, on isännillä oiva mahdollisuus kolmen pisteen saaliiseen. 

Valencian kokoonpanotilanne on puolimaistukainen; vähänkään merkittävimmistä vääntäjistä sivussa lojuvat puolustaja Mouctar Diakhaby ja keskikenttäveivari Ilaix Moriba. Edellisessä ottelussa Real Sociedadia vastaan kolhun saaneen ja ensimmäisellä puoliajalla vaihtoon poistuneen puolustajan Gabriel Paulistan pelikunto on tässä kohtaa pienoinen arvoitus, edellisessä ottelussa sivussa olleen Edinson Cavanin puolestaan uskon jo torstaina vähintäänkin vaihtopelaajan roolissa kentällä kirmaavan.

Betis on tahkonnut La Ligaa ja Eurooppa-liigaa kahden matsin viikkotahdilla, mikä varmasti näkyy pieninä painoina ravipalikoissa. Mikä mielenkiintoisinta, joukkue riplaili äärimmäisen kuuman ja joukkueen mittapuussa tärkeän Sevillan derbyn sunnuntaina Sevillaa vastaan (1-1), joten poreet takin sisällä eivät varmasti ole aivan maksimaalisella tasolla. Sevilla hallitsi varsinkin toista jaksoa selkeästi ja onnistuikin kikkailemaan tasoituksen taululle 10 minuuttia ennen päätösvihellystä. 

Merkittävää ja Betisin kannalta sinällään kauhistuttavaa on se, että Betisin hyökkäyspään ehdottomat syömähampaat Borja Iglesias ja Nabir Fekir nappasivat molemmat punaisen kortin kuuman Sevillan Derbyn tuoksinassa, joten Pellegrinin ryhmä joutuu vierailemaan Valencian nurmella ilman yläkerran taikuriaan ja La Ligan tämän hetken toiseksi parasta maalintekijää. Kun myös puolustaja Luiz Felipe sekä keskikenttäveivarit Victor Camarasa ja Joaquin näyttäisivät lojuvan sivussa, joutuu Betis hieman miettimään kokoonpanokuvioitaan uudestaan. 

Pelivalinta

Betisin ottelurasitus, sunnuntaisen derbyn mukanaan tuoma mahdollinen mentaalipuolen rasitus, pelikiellot ja muut kokoonpanouutiset sekä Valencian kotietu ovat tekijöitä, jotka saavat allekirjoittaneen tunkemaan panostusta valintaan ’Valencia tasapeli ei vetoa’ kertoimella 1,62. Kaikki lukeman 1,52 ylittävä kelpaa meikäläisen lapulle. Muodostan tuplan, johon otan kaveriksi keskiviikosta seuraavan nähnäimen:

Leipzig-Freiburg yli 2,5 maalia, kerroin 1,69

Panostasoa isken tuplaan lukeman 2,5/5 verran. 

Tutkiskelin Valencian ja Betisin välistä myräkkää vielä hieman enemmän ja iskin poikkeuksellisesti hieman lisää munia samaan koriin sivaltamalla sisään seuraavan, panostustasolla 2/5 marinoidun singlen: 

Valencia ah -1, kerroin 3,60

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän