Ukraina eteni koko jalkapalloa seuraavan maailman iloksi MM-jatkokarsintojen finaaliin, jossa sunnuntaina vastassa on Wales.

Ukraina kaatoi Skotlannin numeroin 1-3 (0-1) MM-jatkokarsintaottelussa Glasgow’ssa keskiviikkoiltana.

Ottelu piti pelata jo maaliskuussa, mutta se Venäjän aloittaman sodan vuoksi ottelu siirrettiin nyt kesäkuun alkuun. Glasgow’n Hampden Parkilla vallitsi upea yhteisöllisyys, ja jo ennen alkuvihellystä skotlantilainen kotiyleisö osoitti suuresti tukeaan Ukrainalle.

Itse matsissa Ukraina meni johtoon reilun puolen tunnin jälkeen konkaripelaaja Andriy Yarmolenkon osumalla. Roman Yaremchuk teki 0-2-maalin heti toisen jakson alussa. Skotlannin Callum McGregor kavensi 79. minuutilla, mutta Artem Dovbyk viimeisteli 1-3-loppunumerot lisäajan lopussa.

Ukraina kohtaa sunnuntaisessa Euroopan jatkokarsintafinaalissa Walesin Cardiffissa. Voittaja etenee Qatarin MM-kisoihin 2022.