UCL-ennakko: Real Madrid v Bayern Munchen

Champions_league

 

Illan Mestarien Liigan semifinaali-trillerissä kohtaavat turnauksen kaksi suurinta voittajasuosikkia, Real Madrid ja Bayern Munchen. Onnetar heitti nämä kaksi jättiläistä vastakkain semifinaaleihin jälleen kerran. Seurat ovat kohdanneet samassa vaiheessa turnausta viisi kertaa: 1976, 1987, 2000, 2001 sekä 2012. Bayern on vienyt mittelöt neljästi, Madridin ollessa parempi vain vuonna 2000. Tämän vuoden otteluihin Bayern lähtee hienoisena ennakkosuosikkina. Vakaan ja toimivan pelityylinsä ansiosta saksalaisten mahdollisuudet voittaa missä ja kenet vaan ovat aina korkeat. Madrid lepää hyökkäyspään uskomattoman tulivoimansa varassa. Paljon riippuu myös siitä onko Cristiano Ronaldo mukana vai paranteleeko hän kuun alussa saamaansa takareisivammaa edelleen.

Edellisellä kierroksella Bayern pudotti tuuliajolla seilaavan Manchester Unitedin lukemin 4-2 ja Madrid puolestaan jännittävien vaiheiden jälkeen Dortmundin 3-2. Kotikentällään Madrid lähtee voittamaan ketä tahansa, mutta toisen osan kotiluolaansa saava Bayern on niin vaarallinen vastus, että mihinkään yltiöhöntyilyyn Carlo Ancelottin joukot eivät voi lähteä. Kierolla tavalla Bayern on valkoisille täydellinen vastus. Saksalaisten pallonhallintapeli koko nipun ollessa erittäin ylhäällä avaa uskomattomat mahdollisuudet vastahyökkäyksiin. Samaan heikkouteen ManU yritti iskeä ja oli muutaman kerran onnistuakin, ainoastaan surkean viimeistelyn vesittäessä tilanteet – Danny Welbeckin jäätyminen ja toivoton chippi lienee paras esimerkki. Realin vastaiskupelaajat ovat maailman parhaat ja Bayern-luotsi Pep Guardiola joutuu todennäköisesti säätämään ryhmityksensä sijouttumista kentällä hieman normaalia alemmaksi.

Seurojen loukkaantumistilanne on seuraavanlainen: Madridilta puuttuuvat varmasti Jese Rodriguez ja Arbeloa. Todennäköisesti vaihtopenkillä istuvat epävarmoiksi merkatut Sami Khedira ja Marcelo. Suurin mysteeri on Ronaldo, jota hoivataan ja parsitaan kasaan 24/7. Puolikuntoisena Ancelotti istuttaa miehen penkille ja säästelee toista osaa varten.

Bayernilta puuttuvat varmuudella Thiago, Diego Contento ja Xherdan Shaqiri. Viikonloppuna sairastellut David Alaba ja pohjevamman kanssa taisteleva Manu Neuer ovat kysymysmerkkejä.

Ottelun kulkua on lähes mahdotonta ennustaa, koska avausmaalin vaikutus on valtava. Monesti Madrid on iskenyt otteluiden alussa järkyttävän höngän päälle ja pyrkinyt iskemään 1-2 maalia heti ensimmäisellä jaksolla. Bayern pyrkii takuuvarmasti ottamaan tuttuun tyyliinsä pallonhallinan ja väsyttämään Realin tähtiä henkisesti ja fyysisesti. Madridilla on erikoistilanteissa yksi vaarallisimpia kaksikkoja puskijoina. Sergio Ramos ja Ronaldo liitelevät useasti täysin omissa korkeuksissaan, joten kulmat ovat myös potentiaalisia iskunpaikkoja kotijoukkueelle. Varsinkin Neuerin puuttuessa puolustuksen organisointi ja rauhallisuus eivät ole samalla tasolla.

Molempien joukkueiden laituripeli on maailman eliittiä, joten tilanteita tullaan luomaan paljon laitojen kautta. Bayern pyörittää usein syöttöpeliään laidalta toiselle maltilla, Madridin ollessa tässä hieman suoraviivaisempi. Ronaldo ja Gareth Bale pyrkivät usein kokeilemaan huippuvaarallisia laukauksiaan vastustajiaan hanakammin. Nämä kaksi tähtisikermää ovat kumpainenkin murtautumis- ja ratkaisupotentiaaliltaan aivan ylimmästä lokerosta, joten maaleja tullaan todennäköisesti näkemään. Puoliaika.comin toimitus seuraa suurella mielenkiinnolla varsinkin Angel di Marian ja Karim Benzeman otteita illan ottelussa, sillä nämä kaksi veijaria voivat nousta arvoon arvaamattomaan.

 

Iskeekö Gareth Bale hattutempun? Lentääkö Pepe suihkuun? Nysväävätkö seurat 0-0 tasurin? Laita betsit sisään, jotta jännitys nousee potenssiin. Mikäli sinulla ei ole NordicBetin tiliä, niin avaa se allaolevasta linkistä ja nauti 200% ensitalletusbonuksesta!

Avaa NordicBetin tili tästä

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here