UCL-ennakko: Atletico Madrid v Chelsea

Champions_league

 

Tänään kauden ensimmäisessä Mestarien Liigan semifinaalissa iskevät yhteen Atletico Madrid ja Chelsea. Pelipaikkana on Atletin Vicente Calderon -stadion, jossa fanaattiset punavalkoisiin verhoutuneet fanit huutavat suosikkejaan jatkoon lontoolaisen Chelsean tullessa vierailulle. Panokset ottelussa eivät voisi olla yhtään korkeammat. Atleticon satumainen kausi on viemässä heitä kohti La Ligan voittoa ja UCL-finaalia. UCL:ssä edellisellä kierroksella Atletico peittosi Barcelonan, joten isoja päänahkoja sillä on jo tältä kaudelta vyöllään. Chelsea tiedetään vaikeaksi voitettavaksi, eikä vähiten valmentajansa Jose Mourinhon vuoksi.

 

Pääsiäisviikonloppuna dramaattisen kotitappion Sunderlandille kokenut Chelsea lähtee otteluun taistelemaan kauden ainoasta pokaalistaan, koska Valioliiga näyttää menevän Liverpoolille tai Man Citylle. Ilta näyttää saako Mourinho puristettua miehistöstään irti taistelumentaliteettia vai onko lauantain tappio lamaannuttanut lontoolaiset. Atleticolla puolestaan on La Ligassa 4 pisteen etumatka kun sarjaa on pelaamatta neljä ottelua. Viikonloppuna kaatui Elche, 2-0 lukemin. Karmealla itseluottamuksella varustetut raitapaidat lähtevätkin ottelupariin jopa hiuksenhienona ennakkosuosikkina. Chelsean kannalta toisen ottelun saaminen kotistadionilleen on kuitenkin suuri etu, kuten nähtiin PSG-otteluparissa. Lähtökohdat eivät voisi olla tasaisemmat.

 

Poissaolijoiden lista on molemmilla joukkueilla hyvin lyhyttä luettavaa. Kotijoukkueelta on epävarmaksi merkitty turkkilainen Arda Turan, joka läpäisi kuitenkin valmistavan harjoituksen ja saattaa esiintyä illan kokoonpanossa. Vierailijoilla varmasti sivussa on tähtipuolustaja Branislav Ivanovic, joka kärsii pelikieltoaan. Epävarmana on Chelsean tämän kauden paras pelaaja Eden Hazard. Hazardin kiusana on pohjevamma.

 

Atletico ja Chelsea ovat molemmat hyvin samantyyppisiä joukkueita. Tiukkaan puolustamiseen ja vastaiskuihin panostavat porukat, joita valmentaa intohimoinen taktikko. Vahvuudet ovat myös erikoistilanteissa ja maalivahtipelissä. Mielenkiintoinen seikka onkin Atleticossa juuri Chelsealta lainassa oleva ykkösveskari Thibault Courtois. Alunperin Courtoisin ei edes pitänyt saada pelata isäntäseuraansa vastaan, mutta sääntöpykälät antavat Courtoisin vartioida tuttua maalia myös The Bluesia vastaan.

 

Mourinhon luotsaama Chelsea lähtee otteluun pitämään nollapeliä ja mahdollinen vierasmaali olisi huikea boosti vierailijoille. Atleticon on ennenkaikkea varottava yhdenkään maalin päästämistä, juuri vierasmaalin arvokkuuden takia. Diego Simeonen Atletico-miehistö lähtee kuitenkin otteluun hyökkäämään ja turvaamaan 1-2 maalin etumatkaa ennen Lontoon paluuottelua. Atleticon suurin etu on kärkipelaajien laadussa ja ykköspyssy Diego Costa voi olla ero näiden kahden seuran välillä illan kohtaamisessa. Kaikkein satumaisin kohtalo olisi tietenkin Fernando Torresin dominointi vanhalla kotistadionillaan. Siinä olisi naurussa ja itkussa pidättelemistä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here