Turun derbyssä päädyttiin tasapeliin – liiganousija ratkaistaan lauantaina

tps_fcinterYkkösessä toiseksi sijoittunut TPS ja Veikkausliigan sarjataulukossa 11. sijoittunut FC Inter kohtasivat keskiviikkona 26.10. pelatussa Veikkausliigan nousukarsinnan ensimmäisessä osaottelussa Paavo Nurmen stadionilla. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin.

FC Inter aloitti todella vahvasti ja sai luotua muutaman vaarallisemman maalipaikan. Hermostuneesti ottelun aloittanut TPS paransi pelaamistaan runsaasti ensimmäisen jakson edetessä. Märkä luonnonnurmi loi molempien joukkueiden pelaajille haastavat olosuhteet. TPS-maalivahti Oskari Forsman otti pari tärkeää koppia ensimmäisellä jaksolla.

FC Inter sai ensimmäisellä puoliajalla pallon kertaalleen TPS-maalin tolppaan, kun Guy Gnabouyou pääsi laukomaan Solomon Duahn läpiajosta kimmonneesta irtopallosta.

TPS-kapteeni Sami Rähmönen oli lähellä laukoa joukkueensa 1-0 johtoon heti toisen jakson alussa, mutta Rähmösen laukaus meni tolppaa hipoen vasemmalta ohi. 71. peliminuutilla Njazi Kuqi petasi loistopaikan takaviistoon Bajram Nebihille, mutta kesken kauden FC Interiin siirtyneen saksalaishyökkääjän laukaus viuhui rankasti yli. Myös Inter-toppari Faith Obilorilla oli paikka johtomaaliin, mutta pusku suuntautui reilusti ohi.

Maaleja ei lopulta nähty Paavo Nurmen stadionilla nähty ja lopputulos oli vähintäänkin ansaittu 0-0.

Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan lauantaina – odotettavissa yleisöryntäys

Ottelun aikainen alkamisajankohta (kello 15.00) herätti paljon keskustelua ennen Turun paikallisottelua. Syy ottelun alkamisajankohtaan oli se, ettei TPS:n kotistadionilla ole riittävän hyvää valaistusta. Silti yleisöä oli saapunut varsin mukavasti (4 216 katsojaa) Paavo Nurmen stadionille.

FC Inter ja TPS kohtaavat ratkaisevassa toisessa osaottelussa Veritas Stadionilla lauantaina 29.10. klo 17.00. Ennakkolippuja otteluun voit ostaa tästä. Jääkiekkoliigan TPS siirsi omaa otteluansa puolella tunnilla, jotta kaikki halukkaat ehtisivät molempiin otteluihin.

Kannattaa ehdottomasti suunnata lauantaina Veritakselle, sillä tämä voi olla viimeinen Turun paikallisottelu näiden kahden joukkueen välillä pitkään aikaan. Panoksia sekä tunnelmaa ainakin riittää. Veritas täyteen!