Toimitus testasi FIFA15 -demoa, XBOX360.

fifademo01

 

Monelle futisfanille yksi vuoden kohokohdista on uuden futispelin ilmestyminen konsoleille. Vanhan sanonnan mukaan toiset tykkäävät Litistä ja toiset Hyypiästä, joten on hyvä että tässäkin skenessä löytyy vaihtoehdot. FIFA ja PES nimittäin.

 

Puoliaika.comin toimitus testasi uutukaista FIFA15 -demoa, alustana toimi XBOX360.

 

Latausruutujen väistyttyä esiin tulee tyylikkään päivityksen saaneet valikot. Toki myös pelin soundtrack on kokenut uudistuksen. Helpotus on yllättävän suuri varmasti myös monille muille, jotka ovat tahkonneet FIFA14:ää satoja tunteja kuunnellen samoja ralleja. Valikot tuntuvat rullaavan nopeammin. Huomattavaa viivettä ei ilmene.

 

Demossa on kahdeksan valittavissa olevaa seuraa. Joukkuelista koostuu suurseuroista: Napoli, Barcelona, Dortmund, Boca Juniors, Manchester City, Chelsea, Liverpool ja PSG.

 

fifademo02

 

Joukkueiden ja pelipaitojen valintojen jälkeen eteen tulee ensimmäinen selkeä iso uudistus. Hieman jo vanhentuneesta, tylsästä ja usein kankeasta ”team management” -ruudusta on luovuttu ja se on korvattu uusitulla valmennustyökalulla. Näkymä on useissa manageripeleissä käytetty layout ja samankaltainen kuin FIFA:n Ultimate Team -pelimoodissa. Avauskokoonpanon valitseminen tuntuu sujuvalta, tai vähintään siihen ajan kanssa tottuu. Hyvä uudistus on varmasti monille ”suggested subs”, jossa tietokone ehdottaa kullekin pelipaikalle korvaavia pelaajia – jolloin vaihtaminen helpottuu. Vaihto- ja reservipelaajat eivät ole myöskään listana, vaan tässäkin on uudistettu systeemi. Mielestämme päivitys on oikein onnistunut ja tervetullut.

 

fifademo03

 

EA:n teemana FIFA15:ssä on ”Feel the Game”, mutta tämä teema on varmasti vahvemmin ja selkeämmin esillä uusilla PS4 ja XBOX One laitteilla. Vanhalla konsolilla demo näyttää graafisesti kuitenkin ottaneen askelia eteenpäin. Demossa kiinteä stadionvalinta on Liverpoolin Anfield. Stadion näyttää hienolta ja fanit elävät mukana pelissä ihan mukiinmenevästi. Chelsean ollessa vierasjoukkueena, on heidän fanikatsomonsa samassa paikassa kuin oikeastikin Anfieldin vieraskatsomo.

 

Pelin tempo on erilainen kuin edellisessä versiossa. On vaikea sanoa onko peli nopeampi vai hitaampi, oikea termi on -erilainen-. Syötöt napsahtelevat tarkasti ja pallonhallinta on todella palkitsevaa. Edin Dzekolla tai Yaya Tourella suojaaminen oli hieno kokemus, eikä vahvemmatkaan vastustajan pelaajat pystyneet vain tönimään esim. väkivahvaa Tourea epätasapainoon.

 

Nopeat rytminvaihdokset ja harhautukset tuntuivat purevan paremmin koneen ohjaamiin vastustajiin. Tietokone ei tiennyt ja lukenut maagisesti jokaista liikettäsi, vaan syöksyi liukutaklauksiin – jolloin upeita ohituksia tapahtui useita. Silti tuli fiilis, että pelaaminen oli ehkä piirun verran liian helppoa. Vaikeustasona oli World Class. Tämä johtui ehkä paremmasta pallokontrollista kuin FIFA14:ssä.

 

Ensimmäinen ottelu päättyi 0-0, pallonhallinnan olleen noin 70-30. Kone hyökkäsi vähäisestä hallinnastaan huolimatta vaarallisesti, ainoastaan viimeistelyn oltua surkealla tasolla.

 

fifademo04

 

Toisessa ottelussa valitsin Dortmundin ja vastustajaksi ennakolta demon parhaan joukkueen, eli Barcelonan. Ottelu alkoi Nuri Sahinin saamalla suoralla punaisella kortilla, mutta se ei juuri vaikuttanut pelitapahtumiin. Tämäkin seikka häiritsi hieman, koska Barcelona ei ikimaailmassa olisi alakynnessä pelatessaan yhden miehen ylivoimalla. Mutta hyväksytään seikka, että kyseessä on videopeli. Koneen ohjaama Barca onnistui luomaan ottelussa paikkoja, mutta sama teema toistui kuin ensimmäisessäkin pelissä. Avopaikoista järkyttävän huonoja viimeistely-yrityksiä.

 

Voitin ottelun melko vaivattomasti lopulta lukemin 3-1. Dortmund vaikutti huikealta porukalta ja varsinkin Henrikh Mkhitaryan ja Marco Reus olivat liekeissä. Jälleen mieltä kalvasi hieman se, että pelaaminen tuntui vähän liian helpolta. Allekirjoittaneelle tällä ei ole loppujen lopuksi väliä, koska FIFA:n pelaaminen koostuu ainoastaan nettipelaamisesta. Ainakaan world class -taso ei vaikuttanut kummoiselta demossa.

 

fifademo06

 

Yhteenvetona demosta muutamien otteluiden jälkeen voisi sanoa anttimuurismaisesti ”Eteenpäin on menty” – kautta linjan. Peliin tulee varmasti vielä pientä hienosäätöä. Mm. kokoonpanot eivät olleet siirtoikkunan sulkeuduttua päivitettyjä. Itse pelaaminen tuntui kaikin puolin hauskalta ja suhteellisen sopivalta realismin ja arcaden sekoitukselta. Parhaimmillaan FIFA, kuten kaikki muutkin urheilupelit, ovat pelattaessa ystäviä tai muita ihmisiä vastaan joko vierekkäin sohvalla tai verkossa.

 

Suurimmat paukut EA on kuitenkin ladannut uusien koneiden versioihin. FIFA  ei XBOX360-demon perusteella ollut missään nimessä pettymys, vaan kautta linjan koko pakettia on saatu hilattua hieman paremmaksi. Eeppisiä taistoja on varmasti luvassa niin uusien kuin vanhojenkin konsoleiden omistajilla FIFA15:ssa.

 

Puoliaika.comin toimitus nostaa FIFA:lle demon perusteella virtuaalisen peukun ja suosittelee kokeilemaan sitä itse.

———————————————-

Pahoittelut surkeasta kuvanlaadusta.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!