Toimitus kävi Genoassa katsomassa Perparim Hetemaj´n peliä – Katso kooste

12118980_10153680127966950_7071478080114791473_n

Toimitus lähti virkistyspäiville Italiaan katsomaan futismatseja ja yksi paikan päällä seuratuista otteluista oli Genovassa pelattu Genoan ja Chievon välinen kohtaaminen.

Itse otteluun mentäessä oli hauska nähdä, että Genovan kaupungissa kaikki äidistä lapseen olivat pukeutuneet Genoan fanivaatteisiin. Fanituotekojuja oli useammassa kulmassa ja tarjonta oli laajaa. Tämä sama kaava on toistunut useissa otteluissa ulkomailla ja olisi tervetullut ilmiö myös Suomeen.

Genoan stadion ei ollut ulkopuolelta katsottuna kummoisen näköinen ja se sijaitsi keskustan kupeessa lyhyen metromatkan päässä. Stadio Communale Luigi Ferraris vetää sisuksiinsa 35 699 katsojaa. Sunnuntaina pelatussa ottelussa oli paikalla tosin ”vain” noin 21 000 fania. Otteluliput sivukatsomoon maksoivat 15 euroa.

Tunnelma stadikalle mentäessä oli upea. Stadionille valuvat ihmiset heittivät yläfemmoja jo ennen ottelua ja kaupungista aisti, että kohta on tapahtumassa jotain suurta. Pelipäivä todella vaikutti juhlapäivältä. Stadionin ympärillä olevat baarit ja ravintolat olivat täynnä jo pari tuntia ennen h-hetkeä huolimatta kevyestä sateesta.

Chievo-kannattajia stadionille oli saapunut yläkanttiin arvioituna noin 30.

Kotiyleisön fanipääty toivotti joukkueet tervetulleeksi kentälle raivoisan kannustuksen saattelemana ja pelaajaesittelyt saivat aikaan kylmät väreet. Itse ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja jo ensimmäisestä hyökkäyksestä vierasjoukkue Chievo iski johtomaalin. Nämä juhlat eivät kuitenkaan kauaa kestäneet, sillä Genoa meni 2-1 johtoon jo 17. peliminuutilla.

Toimitus seurasi Perparim Hetemaj´n otteita tarkasti ja taattua viihdettähän se oli. Perpa hoiti Blerim Dzemailin ulos illan toisella keltaisella kortilla ja välittömästi tämän tilanteen jälkeen toisella laidalla Perpaa rikkoi puolestaan Sebastian De Maio keltaisen kortin arvoisesti.

Hetemaj otettiin vaihtoon ottelun 62. peliminuutilla.

Ottelun 77. peliminuutilla vaihtomies Sergio Pellissier ohjasi todella tyylikkäällä tavalla maalin edestä ottelun tasoihin oltuaan kentällä vain neljä minuuttia.

Kamppailu näytti jo päättyvän 2-2 tasapeliin. Genoan fanipääty laittoi viimeisillä minuuteilla bileet käyntiin ja kannusti raivoisasti omiaan. 88. peliminuutilla kentälle vaihdettu Panagiotis Tachtsidis räjäytti kotiyleisön todelliseen huutomyrskyyn täräyttämällä ottelun lisäajalla voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman vastustamattomasti vasempaan alakulmaan.

Ottelun jälkeen Genoan pelaajat jäivät noin kymmeneksi minuutiksi kiittämään katsojia ja juhlimaan voittoa yhdessä kotiyleisön kanssa.

Voitto oli Serie A:n keskikastissa painivalle Genoalle kauden kolmas. Kaikki Genoan tämän kauden voitot ovat tulleet kotikentällä. Kolmen pisteen myötä Genoa on nyt kahdeksan pelatun ottelun jälkeen sijalla 12.

Kauden ensimmäisen vierastappion kokenut Chievo on kahdeksan pelatun ottelun jälkeen sarjataulukon yhdeksäntenä.

Ottelun jälkeen Puoliajan toimitus tapasi hieman pettyneen Perparim Hetemaj’n stadionin ulkopuolella. Perpa antoi toimitukselle kaksi pelipaitaa, joista toista hän käytti Genoa-ottelussa. Paita on yhä pesemätön ja se on tällä hetkellä kunniapaikalla. Toimitus kerää tällä hetkellä gameworn-paitoja, jotka myydään ja tuotot käytetään hyväntekeväisyyteen junnufutiksen puolesta. Tästä lisää myöhemmin Puoliajan Facebook-sivuilla.

Genovan kaupunki on todella viihdyttävän oloinen miljöö ja arkkitehtuuri on tyylikästä. Sokkelomaisessa rantakaupungissa riittää nähtävää pidemmäksikin aikaa ja paras matkustusajankohta lienee kesä-elokuu, jolloin kelit ovat lämpimimmillään.