Tiukasti kiinni Ajaxin saumaan

ajax

Vappuaatto ja Mestarien liiga! Tai paskat vappuaatosta, mutta Mestarien liigan välierät jos jotkin aiheuttavat giganttisen erektionaalista pullistelua housunetumuksessa. Tänään mennään puolittaisten yllästysjengien kelkassa, josta saattaa ohjauspyörä puuttua.

Tottenham kikkaili kuin kikkailikin itsensä Mestarien liigassa jatkoon Manchester Cityn puristuksesta. Voimme kenties puhua pienoisesta onnesta, sillä kyllähän City vaarallisempi oli ja maaliodottamaa enemmän loi. Jalkapallo on kuitenkin maalintekopeli, ja yksittäisessä matsissa voi tapahtua välillä enemmän kuin Tauskille juhannuksena.

Tottenham lähtee illan otteluun kokoonpano-ongelmien marinoimana. Joukkueen yläkerrasta uupuu kaksi kovinta syömähammasta, kun Harry Kane kärsii loukkaantumisesta ja kovassa iskussa viime aikoina riplaillut Son Heung-Min on pelikiellossa. Kyseisten veivarien poissaolot syövat meikäläisen papereissa Tottenhamin vaarallisuutta todella paljon, ja kun sivussa näyttävät lojuvan myös keskikentällä töitä paiskivat Moussa Sissoko ja Harry Winks sekä ylöspäin kovasti sykkivä Erik Lamela, ei lontoolaisten paketti todellakaan maksimaaliselta näytä.

Ajax on näyttänyt tällä kaudella nuoruuden innolla höystetyn voimansa, ja kuplan puhkeamista ei enää kannata henkeä pidättäen odotella. Joukkue niputti sekä Real Madridin että Juventuksen vieraissa upeiden peliesitysten seurauksena, enkä näe yhtäkään syytä, miksi joukkue ei onnistuisi haavoittamaan myös Tottenhamin vajaalukuista ryhmää. Hollannin jalkapalloliitto näyttää elävän Ajaxin menestystarinassa mukana, sillä se antoi luvan siirtää viikonlopulle tarkoitettua Ajaxin ja De Graafschapin välistä pyllymyräkkää. Näin ollen hollantilaiset omaavat pienen lepoedun, englannissahan skulailtiin viikonloppuna täydellä höyryllä.

Ajaxin kokoonpanossa on pieniä kysymysmerkkejä, mutta näkisin, ettei mitään mullistavaa poissaoloa tulla illalla näkemään. Puolustuslinjassa hääräilevän Nicolas Tagliaficon mahdollinen poissaolo saattaa hieman sekoittaa vierailijoiden alakerran pakkaa.

Pelivalinta

Ajaxin erektiomaista peli-iloittelua on ollut mukava pällistellä pitkin kautta. Joukkue on Hollannissa PSV:n ohella aivan omassa kastissaan, ja on ollut maistukaista huomata, että Erik Ten Hagin nuori ryhmä on noussut nyt myös haastamaan tosissaan Euroopan mahtiseuroja. Ilmoitin Facebook-sivullani jo ennen Mestarien liigan puolivälieriä lyöneeni kertoimella 35 Ajaxia Mestarien liigan voittajaksi. Uskon Ajaxiin myös tänään – varsinkin, kun Tottenham on selkeästi siipirikkoinen.

Ajaxin ei ole pakko voittaa, mutta vierasmaali maistuisi varmasti. Joukkue iskee erinomaisesti vastaan, ja Tottenhamin hallinnassa se tulee jälleen kerran paikkansa saamaan. Huutelin eilen lyöneeni sisään ’Ajax Draw no bet’ -nähnäimen kertoimella 2.03. Tasapelillä siis panos takaisin. Kerroin on ottanut eilisestä nousua, myös suora voitto on kirjoitushetkellä eiliseen verrattuna koholla lukemassa 3,33.

Täysillä rostereilla Tottenham olisi ottelun selkeä suosikki, mutta nyt tilanne on hieman erilainen. Kenties reagoin omassa Ajax-havinassani liikaa lontoolaisten poissaoloihin, mutta itse näen tällä hetkellä kaikki kakkosella alkavat Draw no bet -härpäkkeet pelattavina. Meikäläisen sekavassa päässä Ajax ei illan ottelua häviä.

Myös yli 2 maalin lopputulema hieman houkuttelee – kiinnostaahan Ajaxia edellisten Mestarien liigan vierasvääntöjen tavoin vierasmaali siinä, missä Tottenham haluaisi niin kovasti poissaoloista huolimatta kotiottelunsa voittaa. Maalimäärävetoon en kuitenkaan ainakaan toistaiseksi ole sekaantunut.

Sellaista tällä kertaa. Mennään eteenpäin ja nautitaan jalkapallosta.

Lisää illan huippumatsin kertoimia tästä!

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here