Tiistaipanostusta Skotlantiin ja Englantiin

Tiistai ei ole tällä kertaa täynnä Mestarien liigaa, sillä tänään ämpyillään Euroopassa erinäisten cup-koitosten parissa. Myös alapääpesuttomissa alasarjoissa ja Skotlannin pääsarjassa kikkaillaan, mikä sinällään ei ole aina ihan käsiliikkeellä sivuutettava juttu. Ohessa lyhyet perustelut muutamaan tiistaivalintaani liittyen.

Ipswich – Fleetwood

Kyseessä on pitkälti vireisiin perustuva valinta, materiaaliltaan joukkueissa ei kivitalon kokoisia eroja ole. Ipswich ja Fleetwood ovat Englannin Ykkösliigassa peräkkäisillä sijoilla 8 ja 9, mutta ryhmien virekäyrät osoittavat melkolailla eri suuntiin. Kuusi viimeistä sarjamyräkkäänsä saldolla 5-1-0 painellut Fleetwood ei ole ollut vastustajilleen viimeisten kuukausien aikana minkäänlainen suupala; Joey Bartonin miehistö on alistunut tappioon 15 viimeisessä sarjamatsissaan ainoastaan kerran.

Itse asiassa joukkueen viiden matsin voittoputki katkesi edellisessä ottelussa tasapeliin Sunderlandin Max Powerin sivallettua 1-1 -tasoituksen ajassa 90+7, joten kauaksi ei kolmesta pisteestä jääty silloinkaan. Toki tasapelit ovat ylipäänsä matkaa hieman hidastaneet, mutta pelillisesti hommeli on toiminut vähintäänkin kohtalaisen hyvin. Illan otteluun Fleetwood pääsee kutakuinkin parhaalla kokoonpanollaan.

Ipswich löysi kadoksissa ollutta virettään tammikuun aikana kolmen voiton muodossa, mutta tämän jälkeen kikkailtiinkiin seitsemän seuraavaa koitosta vaisusti yhden voiton ja yhden tasapelin muodossa. Viimeisestä 12 kotiottelusta on poistuttu kolmen pisteen kera ainoastaan kolmesti, mikä kertoo joukkueen ailahtelevaisuudesta kaiken olennaisen. Ylemmän kastin ryhmiä vastaan on ollut vaikeaa, ja kun tänään on kokoonpanossa suuria aukkoja, ei iltapuhde ainakaan helpotu.

Hyökkääjä Kayden Jackson kärsii edelleen pelikieltoaan, kun taas toinen yläkerran syömähammas James Norwood näyttää viimeisimmän tiedon mukaan olevan myös tänään ulkona kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Näin ollen nokkahuoluosastolla lojuu Ipswichin kaksi parasta maalintekijää, ja kun tähän ynnätään keskikentän runkomiehen Flynn Downesin pelikielto, on ryhmän tämän kauden 44 sarjamaalista sivussa yhteensä 24 byyriä (11+11+2). Muutaman alakerran veivarin yllä leijuu epäselviä pelikuntokysymysmerkkejä, jotka selvinnevät vasta lähempänä matsia.

Pelivalinta

Fleetwood on ollut vieraissa ajoittain tasapeliherkkä, mutta tappioon joukkue vallitsevissa olosuhteissa tuskin helposti taipuu. Kotietu on aina kotietu, mutta eihän tuo Ipswichin kokoonpanotilanne millään tavalla ideaali ole. Fleetwood Draw no bet kertoimella 2,17 kelpaa lapulle, tasapelitapauksessa siis panos takaisin.

Hibernian – Hearts

Kyseessä on kutakuinkin ja suurin piirtein paikalliskamppailu, joten kotiedun merkitys hieman matsin kohdalla sumuttuu. Sarjassa kuudentena majaileva Hibernian taistelee hyvässä asemassa ns. ylemmän jatkosarjan paikasta, kun taas sarjajumbona neppailevalla Heartsilla on loppukaudella tavoitteena vain ja ainoastaan säilyminen. Kummallakaan ryhmällä ei pitkäaikaispotilaiden lisäksi uusia lasarettilaisia ole, joten nurmelle päästään samanlaisilla kokoonpanoilla kuin tämän vuoden puolella aiemminkin.

Hearts kuuluu Skotlannin liigan ykkösputoajakandidaatteihin, ja vaikka edellisellä kierroksella todellinen yllätysvoitto Eurooppa-liigakrapulaansa parantelevasta Rangersista cupissa (1-0) napattiinkin, on joukkueen suorittaminen ollut koko kauden ajan vaisua. Vieraissa on voitettu sarjamatsi viimeksi juurikin Hiberniania vastaan (1-2) syyskuun loppupuolella – kokonaisuudessaan sarjan 13 vierasmyräkkää ovat tuoneet mukanaan ainoastaan seitsemän pistettä.

Pelivalinta

Vaihtoehto 1X + o1,5 kertoimella 1,70 kiinnostaa. Tämä kattaa siis mukaansa myös 1-1 -tasapelin. Hibernianin viimeisestä 14 kotiottelusta 12 on päättynyt kyseiseen lopputulemaan, kaksi turpakeikkaa on koettu Celticin ja Rangersin ryhmiä vastaan. Hearts on ottanut vieraissa pääasiassa tukkaan, toki mukaan mahtuu muutama hyvin taisteltu maaliton tasapelikin. Hibernianin kotiotteluissa on dilkkailtu maaleja yli kolmen osuman ottelukeskiarvolla, ja oma pää on vuotanut alakastinkin joukkueita vastaan. Kun Hearts:kin on onnistunut maalipaikkoja välillä puolimukavasti luomaan, saatamme nähdä yleisöä viihdyttävän väännön.

Sellaista, nyt eteenpäin ja kohti iltaa.

Kertoimet ovat kirjoittajan pelaamishetken kertoimia ja saattavat muuttua. Lisää futiskertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here