Tanskassa kuohuu – Futsaljoukkueella Kansojen liigaan?

futsal-liigan puolivälierät puoliaika

Tanskan jalkapallo on uskomattoman kohun pyörteissä, joka saattaa johtaa siihen, että maa suuntaa Kansojen liigaan futsaljoukkueella.

Tanskan miesten jalkapallomaajoukkue ja kattoliitto DBU (Dansk Boldspil-Union) ovat ajautuneet uskomattomaan kiistaan, joka koskee pelaajien markkinointioikeuksia. Liiton mukaan sopimukseen on tehtävä muutoksia, jotta DBU voi kerätä enemmän tuloja omiin yhteisöllisiin projekteihinsa, johon pelaajat eivät henkilökohtaisten yhteistyösopimusten vuoksi ole suostumassa.

Osapuolten välinen riita on johtamassa siihen, että Tanska pelaa seuraavat kaksi ottelua pääosin futsalmaajoukkueen pelaajista koostuvalla ryhmällä. Tänään illalla pelattava Slovakia-ottelu on vielä harjoitusottelu, mutta sunnuntaina vuorossa oleva Wales-ottelu kuuluu jo torstaina alkavaan Kansojen liigaan, jossa pelataan pääsystä vuoden 2020 EM-kisoihin.

Tanskalaisen Ekstra Bladetin mukaan futsalmaajoukkueen pelaajille on luvattu, että maajoukkueen rahoitusta kasvatetaan, mikäli futsalpelaajat suostuvat pelaamaan viikon jalkapallomaaotteluissa. Kuvioon suostuneiden futsalpelaajien määrä ei ole tanskalaismedian tiedossa. Toistaiseksi Bratislavaan on lennätetty niin sanottu varjomaajoukkue, joka koostuu tanskalaisista alasarjapelaajista.

Jonkinlainen joukkue Tanskan on pakko saada kasaan, sillä luovuttaminen ei ole sille vaihtoehto, koska siitä seuraisi kurinpitotoimenpiteenä hyvin suurella todennäköisyydellä Uefan kilpailuista sulkeminen.

Pelaako Tanska divaripelaajilla vai futsalmaajoukkueella?

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

—– 

Katso myös: Video: FC Interin Mansallylta kyseenalaisia virheitä HJK:ta vastaan

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here