17-vuotiaana Liverpooliin siirtynyt Lauri Dalla Valle lopettaa uransaJoensuun JIPPOn edustusjoukkueeseen 16-vuotiaana noussut Lauri Dalla Valle nousi suomalaisen jalkapallokansan tietoisuuteen kesällä 2008, kun hän siirtyi englantilaisjätti Liverpooliin.

Ura maailmalla ei kuitenkaan lähtenyt odotettuun lentoon, vaan reilun viiden vuoden brittivisiitin aikana Dalla Vallelle tulivat Liverpoolin lisäksi tutuiksi niin Bournemouthin, Dundee Unitedin, Exter Cityn, Crewe Alexandran kuin Fulhaminkin organisaatiot.

Vuonna 2013 brittien saaret saivat jäädä taakse, kun norjalaista Moldea valmentanut Manchester United -ikoni Ole Gunnar Solskjær hankki suomalaislupauksen joukkueeseensa. Ura Norjassa jäi lopulta vain puolen vuoden mittaiseksi, kun Dalla Valle siirtyi vielä saman vuoden kesänä belgialaisen Sint-Truidenin paitaan.

Joulukuussa 2014 Dalla Valle liittyi sopimuksettomana pelaajana jo aiemmin tutuksi tulleen Crewe Alexandran paitaan, josta hän siirtyi vajaa vuosi sitten FK Zemuniin. Serbialaisseura jäi lopulta superlupauksena pidetyn suomalaishyökkääjän uran viimeiseksi seuraksi ja nyt hän keskittyy valokuvaus- ja konsultanttiyrityksensä pyörittämiseen toisessa kotimaassaan Italiassa.

-Halusin siirtyi luontevasti uusiin haasteisiin, Dalla Valle kommentoi sanomalehti Karjalaiselle.

Huippuhetkiä nuorena Liverpooliin siirtyneen Dalla Vallen uran varrelta

Mikäli video ei näy, voit katsoa sen myös TÄÄLTÄ.

Lisää suomalaispelaajia koskevia uutisia löydät TÄÄLTÄ.

Edellinen artikkeliÖstersundsin sensaatiovalmentaja Swansean peräsimeen
Seuraava artikkeliHuuhkajien tappioton putki katkesi Ploiestin illassa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän