Sveitsin sitkeä taistelu ei riittänyt – Espanja välieriin rankkarikisan jälkeen

EM-kisojen puolivälierät käynnistyivät perjantaina alkuillalla Pietarissa. Espanjasta tuli ensimmäinen joukkue, joka etenee välieriin.

Espanja voitti Sveitsin rangaistuspotkukilpailun jälkeen numeroin 3-4, 1-1 (0-1) EM-kisojen puolivälierissä Pietarissa perjantai-iltana.

Espanja meni johtoon heti 8. minuutilla, kun laukaus kimposi Denis Zakarian kautta epäonnekkaasti omiin. Espanjan piti odotetusti enemmän palloa, mutta kovin montaa huippupaikkaa se ei saanut avausjaksolla luotua.

Urheasti ja hienosti koko joukkueena puolustanut Sveitsi osoitti jälleen sitkeytensä. Ottelua oli pelattu 68 minuuttia, kun pallo kimpoili espanjalaispuolustuksen kautta onnekkaasti Remo Freulerille, joka syötti pallon Xherdan Shaqirille. Laukaus suoraan syötöstä meni maaliin, ja näin ottelu oli tasan 1-1.

Sveitsi joutui miesalivoimalle 78. minuutilla, kun erotuomari päätti antaa suoran punaisen Freulerille, joka suoritti varsin rajun liukutaklauksen. Espanja ei saanut tehtyä voittomaalia varsinaisella peliajalla eikä myöskään jatkoajalla, sillä Sveitsi taisteli hienosti loistavan maalivahtinsa Yann Sommerin johdella.

Edessä oli rankkarikisa, jossa nähtiin paljon väsyneitä ratkaisuja. Espanja kampesi itsensä lopulta voittoon ja etenee välieriin, jossa se kohtaa voittajan ottelusta Belgia-Italia. Ottelu pelataan Lontoon Wembleyllä tiistaina 6. heinäkuuta klo 22:00.