Suomelle taas katkera tappio – Norja ohi kalkkiviivoilla

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue oli jo kiinni EM-kisojen avausvoitossaan, mutta Norja kampesi ohi viime minuuteilla. Suomi on kisoissa ilman pisteitä.

Suomi aloitti ottelun Italia-pelin tapaan energisesti. Hallinnasta huolimatta Norja karkasi ensimmäisenä maalintekoon, kun Abukar Mohamedin pallonmenetys omalla kenttäpuoliskolla koitui kohtalokkaaksi. Maalivahti Rasmus Leislahti torjui yhden yrityksen, mutta Jens Hauge paukutti paluupallon verkkoon 11. minuutilla.

Suomi ei lannistunut, vaan piti sinnikkäästi kiinni omasta pelitavastaan. Vyörytys palkittiin vajaan puolen tunnin kohdalla, kun Eetu Vertainen hankki kulmatilanteesta Suomelle rangaistuspotkun. Hyökkääjä kävi itse myös tasoittamassa ottelun pilkulta.

TSEKKAA TÄMÄ:

Suomi jatkoi toisella puoliajalla siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Abukar Mohamed hyvitti ottelun alun virheensä ujuttamalla Saku Ylätuvan karkumatkalle puolenkentän tienoilta. Ylätupa spurttasi läpi, kiersi maalivahdin ja tuikkasi Minihuuhkajat johtoon 53. peliminuutin kohdalla.

Johtomaalin jälkeen Suomi joutui puolustuskannalle, mutta kesti hyvin Norjan painostuksen 90. minuutille asti. Puolustuksen hermoilu kostautui viimeisillä minuuteilla ja norjalaiset pääsivät iskemään kaksi maalia aivan ottelun loppuhetkillä.

Tappio tarkoittaa sitä, että Minihuuhkajat on A-lohkon jumbosijalla, ja jatkomahdollisuudet ovat todella ohuet. Kärkipaikkoja pitävät ennakkosuosikit Italia ja Portugali kohtaavat iltaottelussa. Suomi päättää lohkourakkansa sunnuntaina Portugalia vastaan.

U19 EM-kisat täydessä vauhdissa – tulokset tähän mennessä

Ma 16.7.2018
15.00 Norja – Portugali 1-3
20.00 Suomi – Italia 0-1

Ti 17.7.2018
18.30 Turkki – Englanti 2-3
20.30 Ranska – Ukraina 1-2

To 19.7.2018
18.30 Suomi – Norja 2-3
20.30 Portugali – Italia

Lisää jalkapallouutisia täältä.

Edellinen artikkeliUefalle huvittava Twitter-moka – ”Entinen maajoukkepelaaja Tim Sparv”
Seuraava artikkeliSuomalaisjoukkueet joutuivat pettymään Eurooppa-liigan karsinnoissa

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän