Southampton palkkasi uuden päävalmentajan

Siirtoikkuna, siirtouutinen, jalkapallo, pelaajasiirto, puoliaika,

Siirtoikkuna, siirtouutinen, jalkapallo, pelaajasiirto, puoliaika,

Southampton on palkannut argentiinalaisen Mauricio Pellegrinon potkut saaneen Claude Puelin tilalle uudeksi päävalmentajakseen. Pellegrino jätti viime kauden loputtua La Liga-seura Alavésin, jonka hän johdatti Copa del Reyn finaaliin, jossa seura koki tappion Barcelonalle.

Mauricio Pellegrino, 45, siirtyy Southamptoniin seuran uudeksi päävalmentajaksi kolmevuotiselle sopimuksella. Viime kaudella Pellegrino johdatti Alavésin La Ligassa yhdeksänneksi, sekä Copa del Reyn finaaliin, jossa Alavés taipui Barcelonalle.

Argentiinalainen ottaa ohjat keväällä Southamptonista potkut saaneelta Claude Puelilta. Southamptonin varapuheenjohtaja Les Reed uskoo Pellegrinon soveltuvan erinomaisesti seuran filosofiaan.

– Meillä oli vakuuttava lista hakijoita vapaaseen pestiin ja teimme todella perusteellisen haastattelukierroksen. Olimme vaikuttuneita Mauricion motivaatiosta ja taidoista, sekä hänen vankasta tietopankistaan jotka hän toi ilmi ammattimaisesti. Hänellä on erinomainen käsitys Southamptonin tavasta toimia ja hänen valmentamansa pelityyli osuu kuin nyrkki silmään meidän filosofiamme kanssa, uudesta hankinnastaan innoissaan ollut Reed kertoi medialle.

Pellegrino on toiminut urallaan Rafa Benítezin apuvalmentajana Liverpoolissa sekä Interissä. Miehen ensimmäinen päävalmennuspesti oli Valenciassa, josta argentiinalainen sai monoa vain 6kk jälkeen.

Espanjan visiittinsä jälkeen Pellegrino on valmentanut Argentiinassa Estudiantesia ja Independieteä, jonka jälkeen hän palasi Espanjaan Alavésin luotsiksi.