Siirtohuhuille stoppi – 18-vuotias Gianluigi Donnarumma jatkaa AC Milanissa

DonnarummaAC Milan on tehnyt neljävuotisen jatkosopimuksen 18-vuotiaan maalivahtinsa Gianluigi Donnarumman kanssa. Sopimus pitää superlupaavan maalivahdin seurassa vuoteen 2021 asti.

– Tämä on loistava uutinen seuralle ja kannattajille. AC Milan on tehnyt kovasti töitä jatkosopimuksen eteen. Gigion matka Punamustissa jatkuu, seura kertoo verkkosivuillaan.

Donnarumma tienaa Gazetta dello Sportin lähteiden mukaan uudella sopimuksellaan noin 6 miljoonaa euroa kaudessa. Näin ollen 18-vuotiaasta maalivahdista tulee parhaiten tienaava pelaaja ikäisekseen ja Euroopan kolmanneksi eniten tienaava maalivahti. Esimerkiksi Juventuksen ja Italian maajoukkueen ykkösmaalivahti Gianluigi Buffon tienaa kaudessa kaksi miljoonaa euroa vähemmän.

Sopimukseen kuuluu myös kova ulosostohinta, joka on lehden mukaan noin 75-80 miljoonaa euroa. Ulosostohinnan kerrotaan määräytyvän sen mukaan, selviääkö AC Milan Mestarien liigaan vai ei.

Milanin puheenjohtaja Marco Fassone ehti jo ilmoittaa kesäkuussa, ettei italialaismaalivahti jatka seurassa. Donnarumma joutui kesäkuun aikana myös Milan-fanien hampaisiin alle 21-vuotiaiden EM-kisoissa Tanskaa vastaan, kun kannattajat heittelivät leikkirahaa Donnarumman maalille. Donnarumma yhdistettiin siirtohuhuissa muun muassa Real Madridiin.

Donnarumma on Milanin oma kasvatti. Hän debytoi Serie A:ssa lokakuussa 2015 US Sassuoloa vastaan. Viime kaudella hän torjui kaikki 38 peliä Milanin-maalilla Italian pääsarjassa. Hän on myös Italian maajoukkuehistorian nuorin maalivahti.