Schalken ja Borussian urheilujohtajat haastattelussa

Jos ihmettelet, että miksi lattiasi tärisee niin vastaus tulee Bundesliigasta.

Derbyrummut pärisevät jo nyt, kun joukkueitaan elävät ja hengittävät fanit valmistautuvat tänään pelattavaan Schalke 04 – Borussia Dortmund paikallispeliin.

Näissä tunteikkaissa kohtaamisissa Schalke 04:n maaliverkkoa omalla pelaajaurallaan pöllyttänyt Borussia Dortmundin nykyinen urheilujohtaja Michael Zorcin mielestä tämä on ottelu joka merkitsee paljon. ”Euroopassa sitä voi verrata vanhanajan otteluihin Glasgowssa, kun ystäviä ei olla loppuvihellyksen jälkeenkään.”

TSEKKAA TÄMÄ:

”Tämä on futista puhtaimmillaan, tästä unelmoidaan jo pienenä.”

Kaikkien derbyjen äitinä pidetyn ottelun jälkeen voittaja leijailee riemupilven reunalla, ja hävinnyt osapuoli joutuu kaivamaan itsensä epätoivon kuopasta ylös. Mutta se on pelin henki, ja siihen tulee osata suhtautua oikein.

”Tämä on futista puhtaimmillaan, tästä unelmoidaan jo pienenä. Paikallispelissä on aina erityinen intensiteetti, joka joskus myös aiheuttaa liikaa kuumentumista.”, toteaa puolestaan Schalke 04:n urheilun ja viestinnän johtaja Horst Heldt.

Kummallekin joukkueelle tämä on tärkein ottelu kaudella. Sitä pidetään tärkeämpänä kuin ottelua Bayernia vastaan tai ottelua Champions Leaguessa, Horst jatkaa.

Katso alta Schalke 04:n ja Borussia Dortmundin urheilujohtajien haastattelut äläkä säikähdä taivaanrannassa näkyvää savua tai räiskyviä raketteja. Ne vaan Saksassa ottaa asiat tosissaan.

 

Edellinen artikkeliVideo: FIFA:n virtuaalivelho ennustaa derbyn tuloksen
Seuraava artikkeli(video) TOP 5 maalit: Andreas Möller