Salzburgin hurja vire houkuttelee

Poikkeuksellisen merkityksellisellä tiistailla höystetty syyskuu… tätä tiistaita on taas odotettu kuin legendaarisen Suomi-hiihtäjä Kuisma Taipaleen maaliintuloa konsanaan. Mestarien liiga on aina Mestarien liiga – on jälleen aika sivuuttaa kaikki tiistai-iltaiset askareet ja keskittyä olennaiseen.

Salzburg – Genk

Odottelin Salzburgin ja Genkin väliseen matsiin liittyviä kertoimia pitkään, ja kenties odottelu jopa saattoi kannattaa. Kyseessähän ei ole millään Mestarien liigan asteikolla klassikko, mutta Salzburgin tämänhetkinen vire on sen verran titaaninen, etten ihan tyystin myräkkää aio sivuuttaa.

Salzburg on aloittanut kotoisen sarjansa hurjalla sykkeellä: seitsemästä ottelusta seitsemän voittoa maalierolla 34-6. Keskimäärin noin viisi tehtyä maalia per peli on suhteellisen mukava suoritus – olkoonkin niin, ettei Itävallan pääsarjan kokonaistaso nyt ihan yläpilviin ylety. Yläkerrassa hääräilevät Daka, Minamino, Cwang sekä Halland ovat olleet sangen maistukaisessa iskussa, enkä näe vireen katkeavan tänäänkään. Salzburg ei ole koskaan skulaillut Mestarien liigan lohkovaiheessa, joten lataus tulee tänään olemaan ejakulaatiomainen. Joukkue pääsee illan koitokseen vahvalla kokoonpanolla, joten merkit kotivoittoon liitelevät ilmassa.

Genkin belgialainen alkukausi ei ole ollut Salzburgin kaltainen: seitsemästä väännöstä on tarttunut mukaan kolme voittoa, yksi tasapeli sekä kolme tappiota. Joukkueen peli on ajoittain yskinyt, eikä viime kauden kaltaista hyökkäysiloittelua ole ollut nähtävissä kuin ajoittain. Mikä rasvaisinta, joukkue joutuu lähtemään illan matsiin ilman ykköskopparin viittaa kantanutta Danny Vukovicia, joka on tosin ollut sivussa jo useamman matsin ajan. Myös muutaman muun hyökkäys- sekä puolustuspään veivarin yllä leijuu pelikuntokysymysmerkkejä, ja nähtäväksi jää, venyvätkö kyseiset kikkailijat kentälle asti. Genkin vieraspelaaminen ei ole vakuuttanut, ja tänään ryhmällä on edessään vaikea vierasilta.

Pelivalinta

Salzburg on aina ollut kotoisessa sarjassaan vahva, mutta tämän kauden alku on ollut jopa pelottavan vakuuttavaa seurattavaa. Nuorten Mestarien liigassa tuhoisaa jälkeä tehnyt kultainen sukupolvi tekee nousuaan eikä ainakaan heikennä joukkueen mahdollisuuksia. En näe Belgian liigaa järjettömän paljon Itävallan vastaavaa vahvempana, joten Salzburgin tulokset ovat ihan varteenotettavaa kamaa.

Salzburg on pystynyt aiemmissa europeleissään kotinurmellaan kaatamaan Napolin, Celticin, Leipzigin ja Bruggen kaltaisia ryhmiä, joten voimaa löytyy, kun lataus on oikea. Kotietu on mielestäni tänään poikkeuksellisen suuri – kotiyleisö, Mestarien liigan avausottelu, terve kokoonpano sekä vire-etu ovat tekijöitä, jotka kallistavat meikäläisen vaakaa reilusti kotivoiton suuntaan.

Jokunen tovi sitten sisään isketty, aasialaisesta tasoituksesta Salzburg ah -1 tarjottu kerroin 1,80 kelpasi lapulle, nyt lukema kipittelee alaspäin ja alkaa olla pelattavuuden rajoilla. Itse pelaisin valinnan sisään vielä lukemalla 1,70. Seurailen kertoimen kehittymistä ja katselen, mitä lähempänä iltaa tapahtuu.

Ihanan valtaisaa. Nastaa Mestarien liigailtaa kaikille!

Lisää Mestarien liigan kertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here