Liverpoolin ja Senegalin 29-vuotias hyökkääjä Sadio Mane nousi ratkaisijaksi Afrikan-mestaruuskilpailujen B-lohkon avauskierroksella.

Senegal kaatoi Zimbabwen numeroin 1-0 (0-0) Afrikan-mestaruuskilpailujen B-lohkon avauskierroksella maanantaina. Ottelun ratkaisu nähtiin viimeisillä sekunneilla.

Senegalin 28 pelaajan kokoonpanosta ainakin 11 pelaajalla oli todettu aiemmin koronatartunta, joten yksi turnauksen ennakkosuosikeista joutui antamaan tasoitusta. Tartuntojen saaneiden joukossa ovat muun muassa Chelseaa edustava ykkösmolari ja Edouard Mendy sekä Napolin keskuspuolustaja Kalidou Koulibaly.

Ottelu oli jo etenemässä maalittomaan tasuriin, kunnes Senegal sai lisäajan lopulla rangaistuspotkun. Ykköstähti Sadio Mane laukoi rankkarin varmasti sisään 97. minuutilla.

Sadio Mane ratkaisee

Afrikan-mestaruuskilpailut 2022 pelataan Kamerunissa. Turnaus käynnistyi sunnuntaina 9. tammikuuta, ja finaali pelataan sunnuntaina 6. helmikuuta. Turnauksessa on mukana 24 maata, jotka pelaavat kuudessa neljän maan alkulohkossa. Lohkojen kaksi parasta sekä neljä parasta lohkokolmosta etenevät neljännesvälieriin.

Viaplay näyttää ottelut suorina lähetyksinä.