Runsasmaalista valintaa Ranskaan ja Norjaan

Viikonloppu tuo mukanaan muutaman maaliodottamaltaan maukkaan koitoksen. Muun muassa Norjassa aletaan vähitellen elää ratkaisuhetkiä, ja määrättyjen ryhmien pistetarve on ilmeinen. 

Montpellier – Monaco

Montpellierin hawaijipallomaisilla matseilla on ratsasteltu toistaiseksi voitollisesti, ja niiden mukana laukkaillaan edelleen. Olivier Dall’Oglion miehistö päätyi lopulta keväällä alempaan keskikastiin, ja vähintään samaa voimme odottaa ryhmältä myös tällä kaudella.

TSEKKAA TÄMÄ:

Montpellier on jatkanut edelleen yleisöystävällisen hyökkäävän futiksen pelaamista, mikä valitettavasti näkyy välillä myös päästettyjen maalien sarakkeessa, ja niin kauan, kun homma etenee vastaavalla tavalla, ei sarjasijoitus kauden lopussa keskikastia ylemmäs kohoa. Alkukauden yhdeksässä ottelussa on syntynyt yhteensä 40 maalia (21-19), joten verkkoa on heiluteltu tasaisesti molemmissa päissä. 

Joukkueen kokoonpanotilanne on puolustuslinjan suhteen edelleen varsin mielenkiintoinen. Puolustuslinjan vakiokasvo Theo Sainte-Luce lojuu edelleen sivussa, ja lisäksi jo jonkin aikaa nokkahuiluosastolla majaillut puolustaja Pedro Mendes näyttää sitkeästi uupuvan kokoonpanosta. Kun soppaan liitetään vielä mukaan alakerran Faitout Maouassan reisivamma, ei puolustuslinjan tilaa voi ideaaliksi huudella. Mikä mielenkiintoisinta, molemmat joukkueen kahdesta ykkösvalintamaalivahdista näyttävät möllöttävän katsomon puolella, kun Jonas Omlin kärsii nivusvaivasta, ja Dimitry Bertaud on pitkäaikaiskolhujen kourissa. Hyökkäyspään tilanne näyttää hyvältä, mikä tukee valintaani. Keskikentän taikuri ja kapteeni Teji Savaunier ja tunisialainen hyökkääjä Wahbi Khazri pääsevät jälleen kiusaamaan vastustajansa puolustuslinjaa. 

Vieraaksi saapuva Monaco ei juuri esittelyjä kaipaile. Hyökkäyspään Wissam Ben Yedder, Breel Embolo sekä Kevin Volland ovat sen luokan tekijöitä, ettei ole millään tavalla varsinainen ihme, että myös Monacon ottelut ovat tarjonneet viihdettä futiskansalle. Monaco saapuu Montpellieriin pienoisen lisärasituksen marinoimana, kun se kaatoi torstaina kotinurmellaan Eurooppa-liigassa Trabzonsporin ryhmän lukemin 3-1. Joukkueen kokoonpanotilanne on hyvä, sillä näillä näkymin vähänkään merkittävimpien poissaolijoiden listalta löytyy ainoastaan Ruben Aguilar

Pelivalinta

Montpellierin hyökkäysintoileva pelityyli, pienoiset puolustuslinjan kokoonpanohuolet sekä maalivahtitilanne ovat omiaan antamaan aihetta korkeaan maaliodottamaan, ja kun vastassa on tällä kertaa hyökkäyskalustoltaan pari napsua laadukkaampi ryhmä, odotan näkeväni jälleen kerran maalirikkaan myräkän. 

Yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,60 kelpaa lapulle, omissa papereissa kaikki lukeman 1,56 ylittävä kelpaa. 

Valinta menee kaveriksi tuplaan, jonka toisena osapuolena toimii ottelu Rosenborg-Vålerenga ja valinta yli 3 maalia kertoimella 1,88. Tuplan panostustaso kulkee lukemassa 2,5/5. 

Odd – Kristiansund

Ollaanpa hieman lyhyempiä. Sunnuntaisen pelin henki on selvä: sarjakutonen Odd ei pelaile välttämättä loppukaudella enää mistään sen merkittävämmästä, toiseksi viimeisenä majaileva Kristiansund puolestaan taistelee kynsin ja tekohampain vähintään putoamiskarsintapaikalle pääsystä. Karsijan paikalle oikeuttavaan kolmanneksi viimeiseen sijaan on matkaa kuusi pistettä, suoraan säilymiseen yhdeksän. 

Kristiansund on osoittanut viime aikoina selkeitä piristymisen merkkejä; viimeisestä viidestä sarjaottelusta on raavittu kasaan 10 pistettä, ja toivo elää edelleen. Edellisessä ottelussa taisteltiin 4-4 tasatulos Rosenborgin kanssa. Maaleja on viimeisissä matseissa syntynyt viiden osuman ottelukeskiarvolla, joten molemmissa päissä on rytissyt mukavasti. 

Pelivalinta

Kristiansundin pistetarve on äärimmäisen kova, ja viimeisimmät ottelut ovat osoittaneet, että voittoja haetaan isollakin riskillä. Seuraavat myräkät näyttävät lopullisen suunnan, ja kun Odd pääsee taistoon suhteellisen paineettomassa tilassa, näen edessäni jälleen maaliodottamaltaan viihdyttävän väännön. Kokoonpanoista en kummankaan joukkueen kohdalla mitään mullistavaa löytänyt. 

Yli kolmesta maalista tarjottu kerroin 2,04 kelpaa, tasan kolmella maalilla panos palautuu. Panostusta loirotan valintaan lukeman 2,5/5 verran. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua.

Edellinen artikkeliVideo: HJK avasi pistetilinsä Eurooppa-liigassa – Perparim Hetemaj maalasi
Seuraava artikkeliVideo: Lucas Zelarrayan painoi eleettömän vaparimoukarin puolesta kentästä MLS:ssä

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän