Roman Eremenko UEFAn kuultavaksi 10. marraskuuta

Suomen A-maajoukkueen ja TsSKA Moskovan keskikenttäpelaaja Roman Eremenko joutuu UEFAn kuultavaksi 10. marraskuuta. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Eremenko on parhaillaan 30 päivän väliaikaisessa pelikiellossa, jonka hänelle langetti kansainvälisen jalkapalloliiton UEFAn kurinpitovaliokunta 6. lokakuuta.

Uefan tiedotusosaston Ilta-Sanomille antamien tietojen mukaan järjestö käsittelee Eremenkon tapausta 10. marraskuuta ja päätökset ovat luvassa tämän jälkeen. Pelaaja on itse läsnä kuulemistilaisuudessa.

Uefa ei ole missään vaiheessa kertonut Eremenkon väliaikaisen pelikiellon syytä.

 

UEFANuuskaa ja siirtoriitoja

Kotimaiset ja ulkomaiset uutistoimistot ovat spekuloineen tähtipelaajan kenties saaneen pelikieltonsa nuuskan käytöstä. Mutta tätä teoriaa lyötiin vastapalloon sillä, että nuuska ei kuulu Maailman Antidopingtoimisto Wadan kiellettyjen aineiden listalle. Maailmalla monien tunnettujen pelaajien tiedetään käyttävän nuuskaa, joten kuulostaa erikoiselta, jos juuri suomalaistähti olisi ”kärynnyt” nuuskasta.

Venäjän duuma hyväksyi joulukuussa 2015 lakiesityksen nuuskan myynnin täyskiellosta Venäjällä. Konkreettisesti vain nuuskan myynti on itä-naapurissa kiellettyä, mutta mm. viime keväänä kohua aiheutti Ruotsin TV4:n tuotantotiimiltä takavarikoidut nuuskavarastot Venäjän jääkiekon MM-kisojen aikana. Nuuska kuulostaa silti erittäin kaukaa haetulta vaihtoehdolta.

Venäjällä lehdet spekuloivat Eremenkon tilanteelle myös toista vaihtoehtoa. Miehen siirto Rubin Kazanista TsSKA-paitaan oli erittäin riitaisa ja Uefan veikkailtiin pureutuneen siirtovyyhtiin, jonka johdosta Eremenko olisi asetettu väliaikaiseen pelikieltoon.

Huuhkaja-tähti purki aikoinaan Rubin-sopimuksensa oma-aloitteisesti ja asiaa on käsitelty Fifan lakimiesten johdolla jo yli vuosi sitten. Rubin Kazan kuitenkin tiedotti heidän puolelta asian olevan loppuunkäsitelty.

– Rubin Kazanilla ei ole mitään tekemistä Roman Eremenkon pelikiellon kanssa. Emme ole valittaneet mistään ja Rubinin sekä Moskovan välit ovat hyvät. Eremenkon tapaus on loppuunkäsitelty, Rubin Kazanin tiedottaja Mikhail Stepanov kertoi venäläisille tiedotusvälineille.

Edellinen artikkeliVideo: Jari Litmasen seitsemän liigamaalia MyPa-paidassa kaudella 1992
Seuraava artikkeliVideo: Neymar yritti tönäistä vastustajan rappusia alas puoliajalla

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän