Robert Lewandowski osui vihdoinkin MM-kisoissa – Puola voitti Saudi-Arabian

Qatarin MM-kisojen C-lohkossa pelattiin vauhdikas matsi, jossa Puola otti voiton ykköstähti Robert Lewandowskin johdolla.

Puola kaatoi Saudi-Arabian numeroin 2-0 (1-0) MM-kisojen C-lohkossa lauantai-iltapäivällä.

Vauhdikkaassa ottelussa oli maalipaikkoja molemmissa päissä. Puolan Piotr Zielinski laukoi voittomaaliksi jääneen 1–0-osuman 39. minuutilla. Saudi-Arabia sai loistavan tasoitusmahdollisuuden avausjakson lopussa, mutta Puolan maalivahti Wojciech Szczesny torjui Salem Al Dawsarin rankkarin.

Toisella jaksolla jatkettiin hienoisella Saudi-Arabian hallinnalla. Puola kolisutteli kuitenkin ylärimaa ja tolppaa. Sitten 82. minuutilla Puolan supertähti Robert Lewandowski sai lahjapallon Saudi-Arabian puolustukselta ja teki uransa avausmaalin MM-kisoissa. Koko Puolan miehistö juhli raivokkaasti osumaa.

Enempää maaleja ei nähty, joten Puolalle kolme pistettä. C-lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Argentiina ja Meksiko. Jos Meksiko voittaa ottelun, on yksi Argentiina ulkona jatkopeleistä jo ennen alkulohkon päätöskierrosta.