Riku Riski kieltäytyi maajoukkuekutsusta eettisistä syistä

riku riski hjk suomen cupin finaaliin puoliaika

Maajoukkuekutsusta kieltäytyneen Riskin arvomaailma ja rohkea päätös keräävät kiitosta sosiaalisessa mediassa. 

Huuhkajilla on tällä viikolla edessään kaksi harjoitusottelua, kun joukkue kohtaa tänään Ruotsin ja perjantaina Viron. Ottelut pelataan Qatarin Dohassa, jossa Huuhkajat parhaillaan leireilevät.

Kesän 2022 kisoja isännöivä Qatar on puhuttanut jalkapallopiireissä jo pitkään muun muassa epäiltyjen ihmisoikeusrikkomusten, sietämättömän ilmastonsa ja korkean hintatasonsa vuoksi.

Nyt kriitikkojen joukkoon on liittynyt myös HJK:ta edustava hyökkääjä Riku Riski, joka kieltäytyi maajoukkuekutsusta eettisistä syistä.

– Sain kutsun, ja sen jälkeen keskustelin asiasta joukkueenjohtajan ja päävalmentajan kanssa. Syynä päätökseeni olivat eettiset syyt ja arvot, joiden mukaan halusin toimia ja pitää niistä kiinni. Mielestäni se oli tärkeätä, Riski kertoi.

– He ymmärsivät asian, mutta olivat eri mieltä. Olin sitä mieltä, että olen päätökseni tehnyt ja pidin siitä kiinni loppuun asti. Minulla ei ole sen enempää oikeastaan lisättävää. Tämä oli aika selkeä asia. En halunnut olla sillä matkalla mukana.

Kieltäytyminen päävalmentaja Markku Kanervan kutsusta oli rohkea veto 29-vuotiaalta turkulaislähtöiseltä hyökkääjältä. Oman arvomaailman esiintuominen kerääkin kiitosta sosiaalisessa mediassa. Muun muassa entinen Veikkausliiga-pelaaja Ilari Äijälä jakoi arvostusta Riskille.

– Arvostan. Hienoa, kun urheilija seisoo omien arvojen takana. Tosin pelaajia ei pitäisi alunperinkään laittaa tällaisten päätösten eteen. Siksi ymmärrän hyvin niitä, jotka ovat mukana ja siksi #Respect Riku. Tästä siis opiksi Palloliitto, muun muassa espoolaista Honkaa urallaan edustanut Äijälä twiittasi.

Ensimmäisenä Riskin kieltäytymisestä uutisoi HS.


Maajoukkuekutsusta kieltäytyminen kerää kiitosta

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

– – – – – –

Katso myös: Video: Wolverhampton tiputti Liverpoolin FA Cupista – John Ruddylta unelmatorjunta

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän