Ranskan Le Classique: Marseille – PSG

Eilen myöhäisillassa pelattu Marseille – PSG -ottelusta ei vauhtia tai draamaa puuttunut.

Ottelu alkoi Marseillen heiluttaessa tahtipuikkoa. Marseille painosti alussa todella paljon ja olikin muutamaan otteeseen lähellä maalia, mutta Salvatore Sirugun pelastukset pitivät pariisiliaiset mukana pelissä.

Puolen tunnin kohdalla kuitenkin Marseillen jatkuva prässi toi tulosta. Tiago Motta puski pallon maalivahdin alueen sisällä metrin eteensä ja Marseillen Mathieu Valbuena juoksi palloa kohti. Motta myöhästyi hieman tilanteesta ja purkupotku osui pallon sijasta Valbuenan jalkaan. Tuomari näki tilanteessa rikkeen ja näytti rangaistuspotkua, sekä Mottalle punaista korttia. PSG:n Marco Verratti puhui itsellensä tilanteesta keltaisen kortin protestoidessaan tilannetta. Kotijoukkueen Andrew Ayew ei erehtynyt ja laittoi pallon varmasti maaliin. Peli Marseillelle 1-0.

Juuri ennen ensimmäisen puoliajan varsinaisen peliajan täyttymistä Gregory Van Der Wiel keskittää Maxwellin päähän ja peli 1-1. Erikoista maalissa oli se, että miehen alivoimalla PSG:n molemmat laitapuolustajat olivat ylimpinä pelaajina.

Toinen puoliaika mentiin yhtä vauhdikkaasti kuin ensimmäinenkin ja kun 21 minuuttia toista puoliaikaa oli takana, taklasi Ayew PSG:n Maquinhosia maalivahdin alueen sisällä väärin ja tuomari pääsi tasoittamaan rangaistuspotkut. Pallo asetettiin 11 metriin ja Zlatan Ibrahimovic pallon taakse. Veto upposi maaliin vaikka Zlatania häirittiin laserosoittimilla. Peli 1-2. Näihin lukemiin ottelu päättyi.

Näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat aina tulisia. Tämäkään ottelu ei ollut poikkeus. Pelissä vihellettiin 2 rangaistuspotkua, annettiin 1 suora punainen ja 7 keltaista korttia.