Ranska haki vierasvoiton – Huuhkajien haaveet MM-jatkokarsinnoista murenivat

Huuhkajien haaveet MM-jatkokarsinnoista kaatuivat tiistai-iltana. Ranska haki vierasvoiton Olympiastadionilta ja samaan aikaan Ukraina otti kolme pistettä.

Ranska kaatoi Suomen numeroin 0-2 (0-0) MM-karsintojen D-lohkon päätöskierroksella tiistai-iltana Olympiastadionilla. Ukraina voitti omassa ottelussaan vieraissa Bosnia ja Hertsegovinan nousten Suomen ohi lohkokakkoseksi.

Avausjaksolla Ranska oli alussa hallitsevampi osapuoli ja sai luotua muutaman puolivaarallisen tilanteen. Jakson loppua kohden Suomi puolestaan välillä hallitsi ottelua. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja tauolle mentiin ansaitusti kiikarilukemissa.

Toinen jakso käynnistyi Suomen vahvalla pallonhallinnalla, mutta maalipaikat jäivät uupumaan. Ukraina siirtyi toisen jakson alkupuolella johtoon Bosnia Ja Hertsegovinan vieraana, joten Suomen oli lisättävä hyökkäysvoimaa.

Pian Ukrainan johtomaalin jälkeen Ranska siirtyi johtoon. Aiemmin kentälle otettu Karim Benzema vei vieraat 0-1-johtoon 66. minuutilla. Ja avausmaalin syöttänyt Kylian Mbappe teki taidokkaan 0-2-osuman 75. minuutilla. Nuo jäivät myös loppulukemiksi.

Suomen sijoitus D-lohkossa on siis kolmas. Ottelun jälkeen pitkäaikaisen luottotopparit Paulus Arajuuri ja Joona Toivio ilmoittivat lopettavansa maajoukkueuransa.

Karim Benzema ja 0-1

Kylian Mbappe ja 0-2