Puolivälierät alkavat, ja Marokon vähäiset kulmapotkut kiinnostavat

Elämme hienoja aikoja. MM-puolivälieräorgioista ei futisjännitys enää kovinkaan paljon erektiomaisemmaksi muutu, joten mikäpä tässä on ihmetellessä. Kisat saattavat edetä välierävaiheeseen ja jopa finaaliin asti kutakuinkin niin kuin ennen avausottelua lätisin, mutta katsellaan nyt vielä loppuun asti ennen kuin huudellaan vieraisiin pöytiin. 

Jauhoin Jengi Viihtyy podcastin suuntaan jo hieman perusteluntynkää muutamaan puolivälierävalintaani liittyen, mutta tartutaanpa erääseen kikkailuun vielä uudestaan. 

Marokko – Portugali

Lauantaina katsellaan, katkeaako kisoissa yllättävänkin vankkaa jälkeä tehneen Marokon tie, vai jatkuuko puolittainen yllättely edelleen. Marokko on noudattanut käskyttäjä Regraguin pelikirjaa melko virheettömästi, luovuttanut pallonhallinnan taitavimmilleen, pelannut fyysisen aktiivisesti, puolustanut suurella sydämellä ja iskenyt vastaan, kun paikka on auennut. Suhteellisen ansaitusta suorituksesta voimme siis puhua.

Marokko on päästänyt omiin koko kisoissa tähän mennessä ainoastaan yhden maalin, joten Noussair Mazraouin ja Achraf Hakimin tähdittämän puolustuslinjan voidaan sanoa onnistuneen mukavasti. Kun Sevillan Youssef En Nesyri ja Chelsean Hakim Ziyech ovat puolestaan luoneet vaaraa yläkerrassa, on lopputulos ollut pääsääntöisesti voittoisa. 

Portugali pursuaa tähtiä, ja mikä hienointa, tähdet ovat turnauksen edetessä riplailleet koko ajan paremmin ja paremmin joukkueena. Ronaldo on oma lukunsa, mutta eiköhän valmentaja Santosilla löydy keinoja ajoittain omaehtoisen kärkimiehen hillitsemiseksi. Mitä kokoonpanoihin tulee, on selvää, että jokainen tärkeä pelaaja raavitaan puoliväkisinkin kentälle, jos vain raajat edes jollakin tavalla vartalossa kiinni roikkuvat. Toisin sanoen samoilla mennään. 

Portugali tulee nappaamaan itselleen selkeän pelivälineen hallinnan ja luomaan tilanteita sekä laitojen kautta että keskeltä. Nyt testataan Marokon puolustuslinjaa todenteolla. Marokon paikat saattavat jäädä harvoiksi – nyt kyse onkin siitä, millainen on viimeistelyn taso. 

Pelivalinta

Marokon pelityyli, Portugalin pallonhallinta, puolivälieräottelun yleinen pelinkuva sekä Marokon laitapelaajien mahdollinen normaalia varovaisempi hyökkäyspelaaminen ovat tekijöitä, jotka saavat allekirjoittaneen tarttumaan kiinni Marokon vähäisiin kulmapotkuihin. Marokon alle kolmesta kulmapotkusta tarjottu kerroin 2,22 kelpaa mainiosti liuskalle. Vähintään neljästä Marokon kulmasta valinta reisille, tasan kolmesta kulmasta panos takaisin ja alle kolmesta kulmasta rahat taskuihin. Panostason säädän lukemaan 2,5/5. 

Myös turnauksen kulmapotkutilastot kertovat Marokon pelityylistä ja tukevat valintaa. Marokon kulmapotkut tähän mennessä matseittain:

Marokko-Kroatia: 0
Belgia-Marokko: 1
Kanada-Marokko: 2
Marokko-Espanja: 0

Sellaista. Loput valinnat möllöttävät meikäläisen sivulla. Laarissa lojuu edelleen muun muassa ennen turnausta isketty ja huudeltu, kertoimen 17 omaava nähnäin: 

Ranska ja Brasilia kohtaavat MM-finaalissa

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän