Puoliaika.com tapasi kolmosdivariin nousseen Töölön Vesan päävalmentajan

Töölön_Vesan_logo

Puoliaika.com tapasi täksi kaudeksi Helsingin piirin kolmosdivariin nousseen Töölön Vesan päävalmentajan, Mika Jalon.

Perinteinen helsinkiläisseura Töölön Vesa tai lyhyesti pelkkä Vesa nousi kaudelle 2016 Helsingin piirin kolmoseen. Puoliaika.com tapasi kolmatta kauttaan Vesan päävalmentajana aloittavan Mika Jalon. Helmikuussa 31-vuotta täyttänyt Jalo kertoo Q&A -haastattelussa nuoren valmentajan sanoin tulevan kauden haasteista.

Puoliaika: Otetaan aluksi muutamia henkilökohtaisia asioita sinusta. Kerro milloin kiinnostuit ensimmäistä kertaa valmentamisesta?

Jalo: No nyt palataan aina vuoteen 1999. Olin silloin 14-vuotias junnu ja muistan hyvin kun Championship Manager 3 -peli julkaistiin tietokoneelle. Manageripeli vei nuoren miehen täysin mennessään ja herätti valmentamisen kipinän. Tämän jälkeen mulla ei ole muuta suuntaa ollut!

P: Kerro lukijoille miksi, milloin ja miten päädyit mukaan valmennukseen?

MJ: Pari kautta sitten Vesan paidassa pelatessani sain pyyntöjä, jos voisin auttaa treenien vetämisessä. Tästä pikkuhiljaa eteenpäin valmensin jo täysin joukkuetta. Myös aikasemmissa joukkueissa olen ollut valmentajan tukena sekä eri harrasteporukoissa myös auttanut taktiikoissa.

P: Oletko suorittanut Palloliiton valmennuskursseja vai oletko ns. omatoimisesti ”kouluttautunut” hommaan?

MJ: Olen suorittanut Palloliiton D-valmentajakoulutuksen ja tavoite on mahdollisimman nopeasti käydä seuraava taso.

P: Kerro vähän minkälaisia haasteita leipätyön ja valmentamisen yhdistäminen tuo omaan elämääsi?

MJ: Ei siitä synny isompia haasteita, jos on paloa sovittaa kaikki asiat päivittäiseen elämään. Arkityö ja valmennushommat mahtuvat mukavasti omaan aikatauluuni.

P: Minkälaisia henkilökohtaisia tavoitteita sinulla on valmennuksen saralla?

MJ: Unelmatilanteessa näkisin itseni joskus täysin ammattimaisena valmentajana. Mielelläänhän tästä leipätyön hankkisi, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

P: Sitten tulevaan kauteen. Mainitse kolme syytä, miksi jalkapalloihmisten kannattaa tulla katsomaan Töölön Vesan otteluita tulevalla kaudella?

MJ: Ensinnäkin meillä on taisteleva ja yhteisöllinen joukkue. Toiseksi Bolliksen historiaa huokuva ilmapiiri. Kolmanneksi luvassa on maalirikkaita otteluita.

P: Mainitsit taistelevan joukkueen, niin onko Vesan kokoonpano vaihtunut paljon verrattuna viime kauteen nelosessa ja tuletteko tekemään muutoksia viime kauden pelitapaan?

MJ: Ei juurikaan, runko on pysynyt lähes samana. Muutama lisävahvistus meille on tullut ja paria vahvistusta odotellaan vielä mukaan. Pelitapa muuttuu jonkin verran, johtuen erityisen haastavasta lohkosta. Varsinkin puolustuksen ryhmityksessä edessä on isot haasteet.

P: Haetteko edelleen aktiivisesti lisää miehiä joillekin tietyille pelipaikoille?

MJ: Pelipaikalla ei ole niinkään väliä, kunhan kaveri on tarpeeksi laadukas vahvistamaan nippua.

P: Luotatko johonkin tiettyyn pelijärjestelmään ja pelitapaan, vai reagoitko kunkin vastustajan mukaan ja teet tarvittavat muutokset Vesan pelikirjaan?

MJ: Pelijärjestelmän runko tulee pysymään ottelusta toiseen melko samanlaisena. Toki vastustajan mukaan viilataan sitten pieniä yksityiskohtia.

P: Mitkä ovat Vesan vahvuuksia joukkueena?

MJ: Pelaajat suorittavat loistavasti heille annettuja tehtäviä. Yhteisöllisyys ja perinteet huokuvat seuran tekemisessä. Pelaajat pystyvät keskittymään pelaamiseen ja treenaamiseen erinomaisesti.

P: Nosta esiin pari mielenkiintoista pelaajaa joukkueestasi keitä ihmisten kannattaa seurata?

MJ: Maalivahti Matias Marjander, joka tulee nollaamaan monet vastustajan hyökkääjät. Toinen on keskikentän Samuli Leppänen, joka näyttelee isoa roolia varsinkin hyökkäyssuuntaan. Voin vakuuttaa, ettei kovin montaa parempaa erikoistilanteiden antajaa näissä sarjoissa olla nähty.

P: Kerro ketä muita kuuluu valmennustiimiisi ja minkälaisia vastuualueita heillä on tulevalla kaudella?

MJ: Apuvalmentajani ja kakkosjoukkueen päävalmentaja Antti Hämäläinen sekä apu- ja maalivahtivalmentaja Niko Järvinen.

P: Olette kolmosen Lohko 3:ssa mukana ja alustavasti lohko vaikuttaa todella kovalta. Minkä joukkueiden uskot olevan lohkon ennakkosuosikit?

MJ: Uskon Legirus Interin sekä NJS:n järjestävän erittäin mielenkiintoisen kärkitaistelun. Huomioon on myös otettava muutamat ”mustat hevoset”, kuten Töölön Taisto, Rips ja MPS/Atletico Malmi, jotka alkukaudella onnistuessaan voivat hyvinkin sekoittaa kärjen pakkaa.

P: Mikä on realistinen odotus sarjasijoitukseksenne? Vesan tavoite tulevalle kaudelle?

MJ: Nousijajoukkueen haaste on aina mielenkiintoinen, eikä tämäkään kausi tuo muutosta. Vesan ainoa tavoite on säilyminen. Uskon, että olemme kehittyneet niin pelitavan, kuin muiden taktisten kysymysten saralla verrattuna edelliseen kolmosen kauteen. Sarjasijoitus 8.

P: Töölön Taisto pelaa kanssanne samassa lohkossa. Mitä Töölön paikallisderbyn voittaminen tarkoittaa itsellesi?

MJ: TöTa on tuttu joukkue jo menneiltä kausilta. Aina kohdatessamme pelissä on ollut pikkuisen enemmän panosta ja paloa kuin normikamppailuissa. On ollut hienoa nähdä naapurin menestyvän hyvin ja yksi iso tavoite onkin saada heiltä 6 pistettä omaan plakkariin. Itselleni derbyt ovat vain yksi haaste muiden joukossa.

P: Kolmoslohkossa eteen tulee jonkin verran myös reissupelejä. Minkälaisia haasteita nämä tuovat Vesalle?

MJ: Reissupelit ovat aina haasteellisia, varsinkin amatöörijoukkueille. Onneksi tämä ongelma on tiedetty jo etukäteen ja Vesan monet ekonomit ovatkin käyneet tiheästi autotalo Laakkosen kopilla.

P: Vielä lopuksi haluatko lähettää jotain terveisiä Puoliaika.comin lukijoille?

MJ: Kannustan kaikkia käymään matseissa paikanpäällä. Suomifutis tarvitsee lisää kannattajia mukaan lehtereille, myös aladivareihin.

P: Puoliaika.comin toimitus haluaa kiittää kiireistä päävalmentajaa haastattelusta ja toivottaa Töölön Vesalle mitä onnistuneinta kautta kolmosdivariin!

MJ: Kiitos.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here