Puoliaika.com otteluennakko: Suomi – Kroatia

Jalkapallon MM-karsinnat 2018, Puoliaika, Jalkapallo, Futis, Fudis, Futsal, Uutinen, MM-kisat, MM-kilpailut, Venäjä, 2018

Jalkapallon MM-karsinnat 2018, Puoliaika, Jalkapallo, Futis, Fudis, Futsal, Uutinen, MM-kisat, MM-kilpailut, Venäjä, 2018

MM-karsinnat jatkuvat taas tänään. Tampereen Ratinan stadionilla kohtaavat haavojaan shokeeraavan Islanti-tappion jäljiltä nuoleva Suomi ja huippuvireinen Kroatia. Hans Backen johtaman Suomen olisi syytä napsia tänään pisteitä, sillä muuten lohkon muut maat karkaavat jo turhan kauas. Tehtävä on vaikea, joskaan ei mahdoton.

Suomi pelasi torstaina menossa olevien MM-karsintojen toisen ottelunsa. Huuhkajat taisteli kunniakkaasti aivan ottelun viime hetkille saakka, kunnes Islanti tuli rinnalle ja ohi. Suomen totaalinen romahdus teki varsin kipeää kohtalaisen hyvän esityksen jälkeen. 2-3 tappio jätti paljon jossiteltavaa ottelun jälkipyykkiin.

Kaikki muistavat tavan, jolla Islanti ottelun voitti. Tämä ei voi olla vaikuttamatta pelaajien itseluottamukseen ja siihen uskoon, että kisapaikkaan on vielä mahdollisuudet olemassa. Hans Backen ensisijainen tehtävä mentaalipuolella on pitää huoli, että usko yhteisestä unelmasta on Huuhkaja-leirissä edelleen vahva.

Islantia vastaan Suomi oli helisemässä kotijoukkueen erikoistilanteiden kanssa. EM-kisoissa suoraviivaista tyyliään koko maailmalle esitellyt Islanti teki erikoistilanteista torstaina kolme maalia ja sai yhden rankkarin, jonka Suomen onneksi Gylfi Sigurðsson ampui ylärimaan. Suomen puolustuspeli erikoistilanteissa oli katastrofimaista – seikka, joka ei saa toistua tänään.

Kroatiaa vastaan Suomella ei ole varaa minkäänlaisiin nukahduksiin. Kroaattien 30-vuotias kärkimies Mario Mandžukić on huippukunnossa ja hän rokottaa armotta, mikäli tilaa syntyy. Mies niittasi mm. hattutempun torstaina Kosovoa vastaan ottelun ensimmäisellä jaksolla. Kroatia nappasi Kosovosta 6-0 vierasvoiton näytöstyyliin.

https://youtu.be/sgvbk_VIn-0

Loukkaantumissumastaan huolimatta Kroatia on Suomelle vielä Islantiakin haastavampi vastus. Islanti ei ole tottunut lähtemään otteluihinsa ennakkosuosikin asemassa, eikä sen pallonhallinta ole lähelläkään Kroatian tasoa. Suomen lähes maalivahdin sylissä maannut puolustuslinja pakotti Islannin kierrättämään palloa laidoille, ja näissä tilanteissa heillä oli käsittämättömiä vaikeuksia kontrolloida syöttöjen painoa. Illan vastustajilta sen sijaan löytyy huippuluokan osaamista, niin tilanteiden rakentamiseen, kuin viimeistelyynkin.

Huuhkajien on tänään pystyttävä uusimaan Islantia vastaan nähty tehokkuus maalipaikoissa. Kroatia tulee todennäköisesti hallitsemaan palloa mielin määrin, joten Suomen on pidettävä pakka tiiviinä koko ajan, ja iskettävä aina tilaisuuden tullen tehokkaasti.

Kuumaveriset kroatialaiset pitää saada mukavuusalueen ulkopuolelle. Vaikka kyseessä on huipputason ammattilaiset, niin kovaa pelaaminen voi helposti kuumentaa vierasjoukkuetta – varsinkin tuloksen ollessa Suomen kannalta positiivinen.

Suomen kisapaikan tavoittelun kannalta tämä elämän ja kuoleman kamppailu on pakko voittaa. Huuhkajilla on Tampereella näytön paikka ja mahdollisuudet nostaa MM-kisajuna takaisin raiteilleen. Tosin tämä on hiukan epätodennäköistä, vaikka haluaisimme uskoa tähän todella paljon. Toivottavasti olemme väärässä omien uskomustemme kanssa.

Poimimme illan trilleriin muutamia kiinnostavia kohteita omille lapuille Coolbetin listalta.

Kroatia -1 @2.50

Yli 2,5 maalia @2.10 

Suomelle eniten kortteja @2.00

Koska Islannille hävittiin, niin kuin hävittiin, niin Coolbet on nostanut listoilleen kohteen toisen puoliajan lisäajalla tehdyistä maaleista. Mikäli Kroatia tekee ottelun lisäajalla maalin, saa siitä 10 kertoimen. Katso kohde tästä linkistä

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here