Puoliaika.com otteluennakko: Manchester United – Wigan

Puoliaika - otteluennakko, jalkapallo

OtteluennakkoIllan FA-Cup-ottelussa kohtaavat Valioliigassa kuudentena keikkuva Manchester United sekä Mestaruussarjan putoamiskamppailussa taisteleva Wigan Athletic. Ottelu pelataan ManU:n Old Traffordilla, joten kotijoukkue on luonnollisesti selkeä suosikki etenemään seuraavalle kierrokselle.

Manchester Unitedin hektisessä ottelukalenterissa Wigan-kohtaaminen on välttämätön paha. Englannissa seurojen fanit arvostavat edelleen FA-Cupin korkealle, mutta varsinkin Valioliigan kärkipään joukkueiden valmentajat usein tekevät paljon muutoksia miehistöihinsä, ja lepuuttavat muutamia avainpelaajia – varsinkin divarijoukkueita kohdatessa. Mutta kolikon kääntöpuolena on cup-kilpailuissa tapahtuvat shokkitulokset, kuten eilinen Wolvesin vierasvoitto Liverpoolista.

Mestaruussarjan joukkueille liigajengien kohtaamiset ovat aina kauden suurimpia tapahtumia. Pelaajat pääsevät esittelemään taitojaan parrasvaloissa, ja lataus on aina huippuluokkaa. Tällöin myös ylilyöntien riski nousee.

Vierailevalla Wiganilla on paljon todistettavaa tänään, sillä seuran päävalmentaja Warren Joyce vietti edelliset 8 vuotta Manchester Unitedin reservien koutsina. Unitedin läpikotaisin tuntevan Joycen lisäksi Wiganin pelaajistossa on entisiä United-lupauksia. Reece James, Andy Kellett sekä Nick Powell ovat kaikki tosin loukkaantuneita. Entinen megalupaus Ravel Morrison ei myöskään pelaa tänään. Uransa junnuvuosien suvereenin dominoinnin jälkeen pöntöstä alas vetänyt Morrison on harjoitellut viime aikoina Wiganin ringissä, mutta ei ole pelikuntoinen.

Wigan matkustaa Old Traffordille kauden parhaassa vireessä. Laticsilla on vyöllään kolme voittoa putkeen, kun ennen sitä voittoja koko kaudella on tullut vain neljä. Silti mahdollisuudet hallitsevan FA-Cupin mestarin lyömiseksi ovat rajalliset. Joukkueen ykköskärkenä toki häärää kulttipelaaja Will Grigg, mutta se tuskin yksin riittää viimeisen 18 ottelun aikana vain kerran hävinneen Unitedin yllättämiseksi.

ManU varmisti torstaina paikkansa Englannin liigacupin finaaliin, vaikka se hävisikin Hull Cityn vieraana ottelun 1-2. Wigan-kamppailu antaa José Mourinholle mahdollisuden peluuttaa vähemmän minuutteja saaneita ykkösjoukkueen pelaajia. Luke Shaw, Sergio Romero sekä Daley Blind aloittanevat kaikki tänään avauksessa.

Mourinho on maininnut Unitedin reserveissä pelaavan Axel Tuanzeben, 19,  olevan hyvin lähellä debyyttiään. Kongon demokraattisessa tasavallassa syntynyt toppari on edustanut seuraa 8-vuotiaasta lähtien ja on nyt vakuuttanut United-luotsin taidoistaan. Tuanzebe saatetaan siis nähdä tänään kentällä.

Lähtökohtaisesti kotijoukkue on selkeä suosikki sunnuntain ottelussa. Mikäli ManU saa maalihanat auki jo ensimmäisellä jaksolla, voi numeroista tulla rumat. Ennakolta 1-0, 2-0, 2-1 kotivoitot ovat todennäköisimpiä.

Poimimme muutaman kohteen Betssonin listalta, joita lähdemme kokeilemaan:

  • ManU -1 @1.49
  • Marcus Rashford tekee maalin @2.06
  • Toisella puoliajalla enemmän maaleja @2.04